Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy karnabahar
Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı küçük parçalara ayırarak yıkayalım ve az tuz ile haşlayalım.
Beşamel sos için sıvı yağımızı ve tereyağımızı tenceremize alalım. Unumuzu da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine 1. 5 su bardağı sütümüzü ilave edelim ve topak kalmayana dek çırpıcı ile karıştıralım.
Tuz ve karabiberimizi de ekleyelim ve kaynayana kadar kısıkta pişirelim. (2-3 dakika kadar).
Karnabaharlarımızı süzelim ve borcamımızı yağlayalım.
Karnabaharlarımızı borcamımıza dökelim ve üzerine beşamel sosumuzu döküp ezmeden karıştıralım.
Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini de ekleyerek fırınımıza verelim.
Fırın ayarı; alt-üst turbo fırında 180 derece 25 dakıka pişirelim. Her fırın ayarı farklı olduğu için yani üzeri kızara dek pişirelim Afiyet olsun .
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst