AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk karnabahar
Kıymalı sos için️;
150 gr kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber(tercihe göre)
Toz kırmızıbiber,zerdeçal,karabiber,tuz
Beşamel sos için️;
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber,tuz
Üzerine️;
Kaşar

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabaharlarımızı birinci biraz haşlayalım.
Daha sonra süzerek fırın kabımıza alalım.
Kıymalı sos için yağımızın içerisine soğan ve biberleri alıp biraz kavuralım.
Kıyma ve baharat ile tuzu ekleyip suyunu çekene kada pişirelim.
Beşamel sos için sütümüzün içerisine unu alıp topak kalmayacak halde yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Pişen sosumuza tuz ,tereyağ ve karabiberi ekleyelim(bende bitmişti ekleyemedim).
Haşladığımız karnabaharlarımızın üzerine birinci beşamel sosumuzdan biraz döküp karıştıralım.
Daha sonra kıymalı sosu dökelim.
En son kalan beşamel sosun hepsini dökelim. (isterseniz bu kademede kaşar dökmeden 10 dakika fırına koyup ekstra kızartma süreci yapabilirsiniz ancak ben yapmadım).
Son olarak üzerine kaşarda dökerek fırına 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst