AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Balık

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Balık Tanımı İçin Materyaller
2 adet çipura (Extra olarak mercan balığı da kullandım isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
2 adet soğan
1 adet ince dilimlenmiş limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 çay bardağı zeytinyağı

Fırında Balık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Balıkların üzerine ince çizikler atıp içinin açılmasını sağlıyoruz sarımsaklı ince ince doğrayıp kestiğimiz çiziklerin ortasına yerleştiriyoruz.
Akabinde sonraları elma dilim formunda fırın tepsisine diziyoruz limanları dilim olarak kesik yerlere yerleştiriyoruz.
Pul biber kekik tuzu ve yağı sos yapıp balığın iç ve dışına sürüyoruz.
Akabinde 200 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz fırınınızın pişirmeye yeterliyse 180 derecede de pişirebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
 
Geri
Üst