AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Ayva Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
5 -6 tane ayva
Toz şeker (her yarım ayva için 1 yemek kaşığı dolusu)
2 su bardağı su
10 tane karanfil
2 çubuk tarçın (her poşet için 1 adet)
16 tane hibiskus (nar çiçeği)
2 tane fırın poşeti
Elma harcı:
4 tane elma
1 çay bardağı ceviz
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı silme tarçın
Üzeri için
Kaymak

Fırında Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaların kabukları soyulur.
Ortadan ikiye bölünür.
Çekirdekleri çıkarılır.
Fırın poşetine yerleştirilir.
Her ayva modülünün üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker konulur.
1 bardak sıcak suya 8 adet hibiskus eklenip renk vermesi için biraz bekletilir.
İki poşet için başka farklı ayvanın çekirdekleri ve 5’er adet karanfil eklenir.
Her poşete 1 su bardağı hibiskus koyduğumuz sudan gezdirilir.
Poşet sallanarak tüm harç karıştırılır. Daha sonra üzerine kürdanla birkaç delik açılır.
Önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat kadar denetimli biçimde pişirilir.
Biraz soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
İçinde kalan suyundan üzerine gezdirilir. Başka tarafta elmaların kabuğu soyularak rendelenir ocağa alınır.
3-4 dakika sonra şeker, ceviz ve tarçın eklenir.
İyice suyunu çekene kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra ayvaların üzerine elmalı harç eklenir en üstüne de kaymak ek edilerek servise hazırlanır.
not: birinci yarım saatte poşetin ağzı açılıp ayvalar karşıt çevrilir. (poşet sıcak olduğundan ötürü dikkatli açın, eliniz yanmasın).

Fırında Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst