- Konu Yazar
- #1
Fırıncılar ekmeği nasıl yapar?
1 bardak su, şeker ve ufalanmış mayayı yoğurma kabına alıyoruz. 2-3 dk bekletip ardına tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. Kalan suyu üzerine ilave edip tuzunu ekliyor yeniden karıştırıyoruz. Unu azar azar döktükçe karıştırmaya devam ediyoruz.Ekmeğin taze kalması için hamura ne katılır?
Ekmek hamurunu hazırlarken en basit şekilde un, su, tuz ve maya kullandığınız takdirde en uzun süre dayanan ekmeklerden birini elde etmiş olursunuz. Ekmek hamurunun içerisine tereyağı, yoğurt, süt ya da yumurta gibi malzemeler girdiğinde hamur çok kısa sürede tazeliğini yitirebilen bir ekmeğe dönüşebiliyor.Evde en kolay ekmek nasıl yapılır?
Evde en kolay ekmek nasıl yapılır?Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?
- Yarım paket maya, şeker ve ılık suyu boş bir kaba alın ve karıştırın.
- Daha sonra karışımın üzerine yavaş yavaş un ve tuzu ekleyin.
- Hamuru, ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- Mayalandırma süreci bittikten sonra, hamuru birkaç dakika daha yoğurun ve elinizle şekil verin.
Ekmek yerine ne yapilir?
Ekmek yerine ne yapilir?1 DİLİM EKMEK YERİNE GEÇEN BESİNLER; 1 kâse çorba, 2 yemek kaşığı bulgur pilavı, 2 yemek kaşığı makarna, 2 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek, 1/2 çay bardağı leblebi,1 orta boy patates, yarım orta boy mısır, 2 galeta, 2 kestane.
Ekmeğin üzerine sürülen bulamaç nasıl yapılır?
- tava içerisine su ve unu koyun.- ve topak bırakmayacak şekilde karıştırın.
- karışımı, ocak üzerinde bir taşım kaynatın.
- ocaktan alın ve soğutun.
- ekmek veya pide hamurunuzun üzerine fırça ile sürün.
- ayrıca fırından çıkan pişmiş ekmeğin üzerine sürülürse parlak yapar.
Ekmek nasıl Bayatlamaz?
Gün içerisinde tüketilecek ekmeğin taze ve yumuşak kalabilmesi için; kapaklı bir ekmek kutusunda, gıda dolabında poşet içinde, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanması gerekir. Ekmeğin muhafaza edildiği ortam temiz tutulmalıdır. Sıcak ekmek, soğutulduktan sonra fazla kurumadan poşete konularak saklanmalıdır.Ekmeğin bayatlamaması için ne yapılır?
Ekmeğin bayatlamaması için ne yapılır?Ekmeğin Bayatlamaması İçin Alınabilecek 6 Önlem
- Dilimlenerek Tüketilmeli! Ekmeğin dilimlenerek tüketilmesi bayatlamayı geciktiren en önemli unsurlardandır.
- Ekmek Açıkta Kalmamalı! Ekmeğin kesinlikle açıkta kalmamasına ve hava almamasına dikkat edilmelidir.
- Ekmek Derin Dondurucuda Bekletilmeli!