AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırın sütlacı bir de böyle deneyin

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Pazar gününe yakışır enfes bir fırın sütlaç tanımıyla sizlerleyim. Çok hafif çok lezzetli.. Üzerine bool fındıkla servis edildi mi diğer ne ister insan. O vakit çabucak tanımımıza geçelim!



FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler;

1 lt süt
1 çay bardağı pirinç (pişirmek için 2 su bardağı su)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası (açmak için 1 su bardağı su)
1 adet yumurta sarısı
Kavrulmuş fındık


Yapılışı;
Süt ocağa alınır içine şeker eklenir. Farklı bir kapta pirinç haşlanır. Haşlanan pirinçlerin fazla suyu süzülerek süte eklenir.
Bir kasenin içine nişasta su ile açılır içine bir adet yumurta sarısı eklenir.
Süt karışımı kaynamaya başlarken kısıkta olan ateşin altı biraz açılır ve sicim üzere tencereye dökülür bir yandan da daima süratli hızlı çırpılır.
Bu noktada tabanını tutturmaya dikkat edelim daima karıştıralım. Kıvam almaya başladığında bir taşım kaynatıp tepsiye dizdiğimiz kaselerimize dökelim.
Tepsiyi kaselerin yarısına gelecek formda su ile dolduralım. Daha sonra 20 dakika kadar sütlaçların üzerinin kabuk bağlamasını bekleyelim.
Önceden ısıtılmış 230-250 derece FANSIZ fırında denetimi 6-7 dakika kızartalım. Soğuduktan sonra kavrulmuş fındık ile servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
Yumurta sarısının maksadı sütlacın üzerinin daha hoş kızarmasıdır.
Fırının fansız olması gerekir aksi takdirde sütlaçların üzeri şişer ve patlar.
 
Geri
Üst