Fırın Sütlaç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
1 litre + 1 su bardağı süt
1 türk kahvesi fincanı pirinç (80 ml.)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir su bardağı pirinci yıkayıp, süzdüğünüz pirinçlerle birlikte tencereye alın. Pirinçler sütü çekene kadar kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Haşlanan pirinçlerin üzerine bir litre sütü ve toz şekeri de ilave ettikten sonra orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın ve 15 dakika da bu işleme devam edin.
Ayrı bir karıştırma kabına yumurta sarısını ve nişastayı alın. Kaynayan sütten azar azar ilave ederek çırpmaya başlayın. Ardından karıştırarak tencereye ekleyin. Kıvamı yoğunlaşan sütlacı 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
En son vanilyayı ekleyin, birkaç defa karıştırıp ocaktan alın ve sütlaç kaselerine paylaştırın.
Kaseleri, üzerleri kabuk bağlaması için birkaç dakika bekletin bu sırada fırınınızı alt-üst fanlı ayarda 220 derecede ısıtmaya başlayın.
Sütlaçları derin bir fırın tepsisine dizin ve tepsinin yarısını soğuk ile doldurun. Bu aşamada, suyun içerisine çubuk tarçın ve limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
Tepsiyi, ısınan fırının en üst bölmesine yerleştirin ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
Önce oda sıcaklığında, ardından buzdolabında dinlendirdiğiniz sütlaçları fındık ile süsleyerek servise hazır hale getirin.
İmkanınız varsa bir gece boyunca buzdolabında dinlendirmeniz hem daha lezzetli olmasını hem de sütlacın kıvamının oturmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!.
Fırın Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst