Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
1 kg süt
1 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı şeker
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme değil)
Pirinci pişirmek için
2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci 2 bardak suda uygunca pişiriyoruz, (süt dolapta ise biraz ısıtıyoruz ki pirinçle birleşince kesilmesin )sütle pirinci karıştırıp kaynatıyoruz.
Nişastayı suda açıp ekliyoruz.
Biraz daha kaynatıp vanilyayı ve şekerini de ekleyip bi taşım daha kaynatıp kaselere alıyoruz.
Fırın tepsisine kaseleri koyup tepsiye su koyup en sıcak düzey de fırında üstlerini kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg süt
1 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı şeker
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme değil)
Pirinci pişirmek için
2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci 2 bardak suda uygunca pişiriyoruz, (süt dolapta ise biraz ısıtıyoruz ki pirinçle birleşince kesilmesin )sütle pirinci karıştırıp kaynatıyoruz.
Nişastayı suda açıp ekliyoruz.
Biraz daha kaynatıp vanilyayı ve şekerini de ekleyip bi taşım daha kaynatıp kaselere alıyoruz.
Fırın tepsisine kaseleri koyup tepsiye su koyup en sıcak düzey de fırında üstlerini kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı