Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
1 paket vanilya
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta (Mısır buğday)
Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için
2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yıkadığımız yarım şu bardağı pirinci tencerede 2 su bardağı suyla haşlayalım. Daha sonra pirinçler suyunu çekince 1 litre sütü ek edelim.
Süt kaynamaya başladıktan 3 yemek kaşığı nişastaya yarım su bardağı sütü ekleyip, açalım topaklanmaması için.
Sonra şeker ve karışımı ekleyip, biraz katılaşınca ocağı kapatalım hazırladığımız kaselere sütlaçları doldurup, bir fırın tepsisine kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su koyun.
Fırının üst gözünde 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı pirinç
1 paket vanilya
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta (Mısır buğday)
Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için
2 su bardağı su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yıkadığımız yarım şu bardağı pirinci tencerede 2 su bardağı suyla haşlayalım. Daha sonra pirinçler suyunu çekince 1 litre sütü ek edelim.
Süt kaynamaya başladıktan 3 yemek kaşığı nişastaya yarım su bardağı sütü ekleyip, açalım topaklanmaması için.
Sonra şeker ve karışımı ekleyip, biraz katılaşınca ocağı kapatalım hazırladığımız kaselere sütlaçları doldurup, bir fırın tepsisine kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su koyun.
Fırının üst gözünde 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı