Fırın Sütlaç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
2.5 litre süt
1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
Açmak için ;
1 çay bardağı soğuk su
Üzerini süslemek için ;
Fıstık tozu ve ceviz

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç ve 2. 5 su bardağı suyu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Az suyu kalınca sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
O sırada nişastayı suda açıp onu da süte ekleyelim .
2 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım fırına güçlü kaplara(kaselere) paylaştıralım.
Fırın tepsisine kaseleri yerleştirelim ve tepsinin içine çokça kaynar su ekleyip evvelce 250 derecede ısıtılmış fırında en üst kısma koyup sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra fırından alıp soğuduktan sonra süsleyip servis edelim deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst