SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
2.5 litre süt
1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
Açmak için ;
1 çay bardağı soğuk su
Üzerini süslemek için ;
Fıstık tozu ve ceviz
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç ve 2. 5 su bardağı suyu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Az suyu kalınca sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
O sırada nişastayı suda açıp onu da süte ekleyelim .
2 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım fırına güçlü kaplara(kaselere) paylaştıralım.
Fırın tepsisine kaseleri yerleştirelim ve tepsinin içine çokça kaynar su ekleyip evvelce 250 derecede ısıtılmış fırında en üst kısma koyup sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra fırından alıp soğuduktan sonra süsleyip servis edelim deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 litre süt
1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
Açmak için ;
1 çay bardağı soğuk su
Üzerini süslemek için ;
Fıstık tozu ve ceviz
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç ve 2. 5 su bardağı suyu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Az suyu kalınca sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
O sırada nişastayı suda açıp onu da süte ekleyelim .
2 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım fırına güçlü kaplara(kaselere) paylaştıralım.
Fırın tepsisine kaseleri yerleştirelim ve tepsinin içine çokça kaynar su ekleyip evvelce 250 derecede ısıtılmış fırında en üst kısma koyup sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra fırından alıp soğuduktan sonra süsleyip servis edelim deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı