Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal
8-9 su bardağı un
Fırın poşeti

Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına su, maya, bal ve tuzu ekleyelim. Daha sonra denetimli olarak unu ekleyip, hamur yoğuralım. Hamurun üzerimi kapatıp, 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru dört kesime bölelim. Böldüğümüz bezeleri elimizde biraz açıp sonra zarf formda kapatıp tekrar beze haline bitirelim.
Dört bezeye de birebir süreci yaptıktan sonra her birini farklı fırın poşetine koyalım. Üzerine un serpelim 15 dakikada bu türlü mayalandıralım.
Daha sonra üzerine bıçakla çizik atarak 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim. Kızarınca pişmiştir zati çok lezzetli çıtır çıtır konutunuzu mis ekmek kokusu saracak deneyenlerin şimdiden afiyet şifa olsun.
Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst