Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket çubuk makarna
5 su bardağı su
10 gr tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
150 gr kaşar peyniri
4-5 adet ceviz
Pul biber
Tuz
Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnayı 5 su bardağı suda 12 dk ka haşlıyoruz.
Sonrasında süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
Tereyağ sıvı yağ ve yoğurdu kısık ateşte 5 dk ka pişiriyoruz.
Sonrasında makarnaları tencereye alıp yaptığımız sos ile 5 dk ka pişirdikten sonra borcamı çok az yağlayıp makarnamızın yarısını koyuyoruz.
Arasına kaşar peyniri ve içerisine ek ettiğimiz cevizlerin yarısını ekliyor.
Pul biber serpiştiriyoruz kalan makarnayı da ekleyip üzerine kaşarla kaplıyor ve minik minik tereyağ ekliyoruz.
190 derece fırında 15 dk ka pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket çubuk makarna
5 su bardağı su
10 gr tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
150 gr kaşar peyniri
4-5 adet ceviz
Pul biber
Tuz
Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnayı 5 su bardağı suda 12 dk ka haşlıyoruz.
Sonrasında süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
Tereyağ sıvı yağ ve yoğurdu kısık ateşte 5 dk ka pişiriyoruz.
Sonrasında makarnaları tencereye alıp yaptığımız sos ile 5 dk ka pişirdikten sonra borcamı çok az yağlayıp makarnamızın yarısını koyuyoruz.
Arasına kaşar peyniri ve içerisine ek ettiğimiz cevizlerin yarısını ekliyor.
Pul biber serpiştiriyoruz kalan makarnayı da ekleyip üzerine kaşarla kaplıyor ve minik minik tereyağ ekliyoruz.
190 derece fırında 15 dk ka pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı