SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Fırın Kullanmadan Limonlu Cheseecake (Limonlu Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket bebe bisküvisi (İstediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz)
100 gram margarin
Muhallebisi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı nişasta
Limonlu jöle için
Yarım su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
Fırın Kullanmadan Limonlu Cheseecake (Limonlu Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim kelepçeli kalıbımıza kaşıkla yahut bardakla bastırıp buzdolabına kaldıralım.
Daha sonra tencereye sütü ve öbür materyalleri alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Muhallebisi piştikten sonra vanilini ekleyip karıştıralım.
Sonra bisküvilerin üzerine dökelim kaşık yardımıyla düzeltip dolaba kaldıralım.
Daha sonra limonlu sos için şeker ,limon suyu rendesi ,nişastayı ,suyumuzu ekleyip ocakta yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra ocaktan alıp birinci sıcağı çıkınca kalıbımıza dökelim.
Spatula ile üzerini düzeltip buzdolabında bir gün bekleyip sonraki gün üzerini dilediğimiz halde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun .
Fırın Kullanmadan Limonlu Cheseecake (Limonlu Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket bebe bisküvisi (İstediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz)
100 gram margarin
Muhallebisi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı nişasta
Limonlu jöle için
Yarım su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
Fırın Kullanmadan Limonlu Cheseecake (Limonlu Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim kelepçeli kalıbımıza kaşıkla yahut bardakla bastırıp buzdolabına kaldıralım.
Daha sonra tencereye sütü ve öbür materyalleri alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Muhallebisi piştikten sonra vanilini ekleyip karıştıralım.
Sonra bisküvilerin üzerine dökelim kaşık yardımıyla düzeltip dolaba kaldıralım.
Daha sonra limonlu sos için şeker ,limon suyu rendesi ,nişastayı ,suyumuzu ekleyip ocakta yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra ocaktan alıp birinci sıcağı çıkınca kalıbımıza dökelim.
Spatula ile üzerini düzeltip buzdolabında bir gün bekleyip sonraki gün üzerini dilediğimiz halde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun .
Fırın Kullanmadan Limonlu Cheseecake (Limonlu Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı