Fırın Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırın Köfte Tanımı İçin Materyaller

Köftesi için;
750 gram dana kıyma
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yedi türlü
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı pul biber
4 kaşık zeytinyağı
Sebzeler;
3 adet patates
2 sivri bir
1 kapya biber
10 tane kültür mantarı
Sos için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası

Fırın Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte için; kıymayı yoğurma kabına alalım, içine soğan ve sarımsak çok küçük olacak biçimde doğrayıp, eklenir. Maydanoz da minik minik doğranıp, eklenir.
Geri kalan materyallerin hepsi tıpkı kaba alınır düzgünce yoğrulur köftemiz biraz dinlenirken geri kalan zerzevatları ve sosu ayarlayabilir.
Zerzevat için; 2 patates yuvarlak bir formda doğranır, geri kalan bir patates uzun uzun doğranır, sivri biber kapya biber ve mantarı da doğrayıp, bunları da bir kenarda bekletelim.
Sos için; salçalar, yağ, tuz ve su bir kapta çırpılır içine yedi türlü ve kekik de ekleyebilirsiniz.
Köfteleri el ayası büyüklüğünde çok kalın olmayacak halde form verilir, tepsiye dizmek için bir patates bir köfte olacak halde yerleştirilir orta kısma da sebzeler eklenir en son üstüne sos dökülür.
Yağlı kağıt üstüne serilerek 250 derecelik fırında 50 dk fırına verilir.
Fırın Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst