Firin acmak kaca mal olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
144.966
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fırın açmak kaça mal olur?​

Fırın açmak normal bir işletme açmaktan daha teferruatlıdır. Bu nedenle bir ekmek fırını açmanın maliyeti minimum 200 Bin TL’den başlayıp 2 Milyon TL’ye kadar çıkmaktadır.

Ekmeğin içi neden boş olur?​

Bu mayalasma sırasında, ekmeğin içinde karbonik gaz baloncukları olusur. Hamur piserken, bu baloncukların sayısı çoğalır. Bu baloncuklar, dısarıya çıkmak isteyerek, hamurun içinde yüzeye doğru bir basınç yaparlar. Bunun sonucu olarak ekmek kabarırken, içinde delikler meydana gelir.
Fırınlarda neler satılır?
Fırın, Pastane

Ekmek yapma makinesinde ekmek neden çöker?​

Kullanılan un ve kabartma tozu yeterince güçlü değilse hamuru kabartmıyor olabilir. Ekmek unu veya güçlü bir kabartma tozu kullanın. Mayalanma çok hızlı gerçekleşiyorsa veya maya sıcaklığı çok yüksekse çökme sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

Bina altında fırın açılabilir mi?​

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, nüfusu 100 binin üzerinde olan yerlerde bina altına fırın yapılamayacak, fırınlar müstakil olacak. Daha az nüfusa sahip yerlerde ise zemine fırın ve tandır yapılabilmesi için binada oturanların kararı gerekecek.
Fırın ruhsatı devredilebilir mi?
Fırın devirlerinin yapılması şu an için kanuni bir engel olarak karşımızda duruyor. Müstakil fırınlar haricindeki diğer fırınların devirleri yapılmayacak. Apartman altında fırın çalıştıran fırıncı esnafı bu şekilde devam edecek ama bu işi bıraktığı zaman işyeri de fırın özelliğini kaybedecek.

Fırın açma ruhsatı nasıl alınır?​

Ruhsat için gerekli belgeler:
- Başvuru / Beyan Formu.
- Tapu Fotokopisi.
- Kira Sözleşmesi Fotokopisi.
- Numarataj Belgesi.
- Vergi Levhası Fotokopisi.
- Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tastiknamesi – Aslının ibrazı zorunludur)

Bina altına fırın ruhsatı nasıl alınır?​

Yönetmelik sonrası bina altlarına fırın açılmasına ruhsat verilmiyor. Birçok işletmeci ise bu yasağı ‘unlu mamul’ ruhsatıyla deliyor. Bu ruhsat, poğaça, börek, pasta gibi mamullerin üretimi için doğalgazlı ve elektrikli fırınlara veriliyor.
 
Geri
Üst