AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Firik Cacığı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Firik Cacığı Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı firik
4 çay bardağı su
3cay bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz,kırmızı biber,çörek otu

Firik Cacığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce firik yıkanır süzülür ve su ek edilen tencereye katılır ,kaynamaya bırakılır.
Piştiğinden emin olduğunuz firik ocaktan alınıp süzülür ve bir kenarda bekletilir.
O ortada yoğurdu pürüzsüz hale getirene kadar çırpınız, içerisine rendelediğiniz sarımsağını ekleyiniz.
Tuz ve kırmızı biberi de ekleyip karıştırınız.
Firik soğuduktan sonra yoğurda ekleyip karıştırınız.
Üzerine zeytinyağı gezdirip ,çörek otu serpiniz. Afiyet olsun !.
Firik Cacığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst