AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardağı un ( bardak ölçüsü 200ml)
2.5 su bardağı ılık su ( sıcağa yakın)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Silikon fırça ve yanmaz teflon ya da döküm tava

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kaseye hamur için gerekli materyalleri alalım ve çırpalım.
Akışlan bir kıvamı olacak.
Bu biçimde üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
Daha sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzgeçten geçirelim.
Dilerseniz blenderdanda da geçirebilirsiniz.
Tavayı ocakta ısıtalım ve tava sıcakken fırça ile hamuru ince katman halinde tavaya sürelim.
Daha sonra tekrar ocağa alalım ve yüksek ateşte tek yüzeyini pişirelim. Saniyeler içerisinde pişecektir.
Pişen yufkaları mutfak havlusunun üzerine alalım.
Bu ölçülerle 13 adet yufka çıkıyor.Kullanacağınız tavanın büyüklüğüne nazaran ölçüsü değişebilir.
Bu halde yufkalar hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz ya da çabucak kalem börek, gözleme ya da tava böreği yapabilirsiniz.
Çıtır çıtır börekler çok lezzetli oluyorlar. Ben sizlerle paylaşmak için kaşar peynirli gözleme yaptım. Ayrıntılı yapılış basamaklarını youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Yasime’nin mutfağı.

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst