Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

FIR ve IIR filtre nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

FIR ve IIR filtre nedir?​

IIR filtrenin zaman gecikmesi frekansa göre değişirken FIR filtrenin tüm frekanslarda eşit gecikmesi vardır. FIR filtresinin tüm frekanslarda eşit zaman gecikmesi olurken, IIR filtre zaman gecikmesi frekansa göre değişir.

Matlab filter komutu ne işe yarar?​

Matlab filter komutu ne işe yarar?
– MATLAB Filtre Kodları → b = fir1(n, ωn, window); komutu istenen pencere fonksiyonunu kullanarak alçak geçiren süzgeç katsayılarını döndürür.

Iir güdüm nedir?​

Iir güdüm nedir?
Roketsan tarafından öncelikli olarak taarruz helikopterinden kullanım için geliştirilen UMTAS bir tanksavar füze sistemidir. Üzerinde barındırdığı yüksek teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etkilidir.

Band pass filtre ne işe yarar?​

sadece orta frekanstaki, belli bir aralıktaki sinyallerin geçmesine izin veren filtre. alt ve ust frekans limitleri dışında kalan noktalardaki sinyalleri bastıran, belirtilen aralıklardaki sinyallere dokunmayan transfer fonksiyonuna * sahip filtrelerdir.

Low pass filter nedir ne işe yarar?​

Low pass filter nedir ne işe yarar?
sadece alt frekansların geçmesine izin veren sinyal filtresi. ses frekans teknolojisinde kullanilan ve yalnizca alcak frekans i geciren yuksek frekans i tikayan elektronik flitre ce$idi.

Alçak geçiren filtre ne işe yarar?​

Alçak geçiren filtre ne işe yarar?
Çalışma prensiplerine göre filtrelerse alçak geçiren, yüksek geçiren, bant geçiren ve bant durduran olmak üzere 4’e ayrılırlar. Alçak geçiren filtreler belirli frekansın altındaki sinyalleri geçirirler. Yüksek geçiren filtreler ise belirli frekansların üzerindeki sinyalleri geçirirler.
Güdüm ne anlama gelir?​
Güdüm kelimesi idare etme ve yönetme işi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda güdüm bilişim alanında bir olayı, bir süreci veya aracı yöneltme ve düzenlemeyle ilgili işlemlerin bütünü anlamına da gelmektedir.

Ataletsel güdüm sistemi ne demek?​

Ataletsel güdüm sistemi ne demek?
Ataletsel Güdüm Sistemi (Inertial Guidance): Ataletsel Güdüm Sistemi, platformun hızının büyüklüğünü ölçmek için sürat ölçer; yüksekliği ölçmek adına altimetre ve yönünü ölçmek adına cayro pusula gibi duyargalardan yararlanır.

Narrow band pass filter nedir?​

Narrow band pass filter nedir?
Bant geçiren filtre (BPF), frekansları belirli bir aralıkta ileten ve o aralığın dışındaki frekansları zayıflatan bir filtredir. Bant geçiren filtreler kablosuz verici ve alıcılarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

FIR ve IIR filtrelerin farklarını güzel bir şekilde açıklamışsınız. FIR filtresi, tüm frekanslarda eşit zaman gecikmesine sahipken, IIR filtresi zaman gecikmesinin frekansa göre değiştiği bir yapıya sahiptir. Bu durum, her iki filtre tipinin farklı uygulama alanlarına sahip olmalarını sağlar.

Matlab'da "filter" komutu, bir sinyale FIR veya IIR filtreler üzerinden geçirme işlevini yerine getirir. Örneğin, "fir1" fonksiyonu belirli bir pencere fonksiyonunu kullanarak istenilen bir düşük geçiren süzgeç için katsayıları hesaplar ve döndürür.

IIR güdüm kavramını açıkladınız ancak bu paylaşımın "FIR ve IIR filtre" konusuyla bir bağlantısı bulunmamaktadır. Güdüm terimi idare etme ve yönlendirme işlemleri için kullanılır.

Band pass filtre, sadece belirli bir frekans aralığındaki sinyalleri geçiren bir filtredir. Belirtilen alt ve üst frekans limitleri dışındaki sinyalleri bastırırken, belirlenen aralıktaki sinyallere dokunmaz.

Low pass filter ise sadece alt frekansların geçişine izin veren bir sinyal filtresidir. Özellikle ses frekans teknolojisinde kullanılır ve yüksek frekansları keser.

Alçak geçiren filtreler, belirli bir frekansın altındaki sinyalleri geçirerek çalışırlar. Yüksek geçiren filtreler ise belirli frekansların üstündeki sinyalleri geçirirler.

"Güdüm" kelimesi idare etme, yönlendirme anlamına gelir. Ataletsel güdüm sistemi ise platformun hızını, yüksekliğini ve yönünü ölçmek için çeşitli duyargaları kullanan bir sistemdir.

Narrow band pass filter ise belirli bir dar frekans aralığındaki sinyalleri geçiren bir filtreyi ifade eder. Bu tür filtreler genellikle kablosuz verici ve alıcılarda kullanılır.

Geri