- Konu Yazar
FIR ve IIR filtre nedir?
IIR filtrenin zaman gecikmesi frekansa göre değişirken FIR filtrenin tüm frekanslarda eşit gecikmesi vardır. FIR filtresinin tüm frekanslarda eşit zaman gecikmesi olurken, IIR filtre zaman gecikmesi frekansa göre değişir.Matlab filter komutu ne işe yarar?
Matlab filter komutu ne işe yarar?– MATLAB Filtre Kodları → b = fir1(n, ωn, window); komutu istenen pencere fonksiyonunu kullanarak alçak geçiren süzgeç katsayılarını döndürür.
Iir güdüm nedir?
Iir güdüm nedir?Roketsan tarafından öncelikli olarak taarruz helikopterinden kullanım için geliştirilen UMTAS bir tanksavar füze sistemidir. Üzerinde barındırdığı yüksek teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etkilidir.
Band pass filtre ne işe yarar?
sadece orta frekanstaki, belli bir aralıktaki sinyallerin geçmesine izin veren filtre. alt ve ust frekans limitleri dışında kalan noktalardaki sinyalleri bastıran, belirtilen aralıklardaki sinyallere dokunmayan transfer fonksiyonuna * sahip filtrelerdir.Low pass filter nedir ne işe yarar?
Low pass filter nedir ne işe yarar?sadece alt frekansların geçmesine izin veren sinyal filtresi. ses frekans teknolojisinde kullanilan ve yalnizca alcak frekans i geciren yuksek frekans i tikayan elektronik flitre ce$idi.
Alçak geçiren filtre ne işe yarar?
Alçak geçiren filtre ne işe yarar?Çalışma prensiplerine göre filtrelerse alçak geçiren, yüksek geçiren, bant geçiren ve bant durduran olmak üzere 4’e ayrılırlar. Alçak geçiren filtreler belirli frekansın altındaki sinyalleri geçirirler. Yüksek geçiren filtreler ise belirli frekansların üzerindeki sinyalleri geçirirler.
Güdüm kelimesi idare etme ve yönetme işi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda güdüm bilişim alanında bir olayı, bir süreci veya aracı yöneltme ve düzenlemeyle ilgili işlemlerin bütünü anlamına da gelmektedir.
Ataletsel güdüm sistemi ne demek?
Ataletsel güdüm sistemi ne demek?Ataletsel Güdüm Sistemi (Inertial Guidance): Ataletsel Güdüm Sistemi, platformun hızının büyüklüğünü ölçmek için sürat ölçer; yüksekliği ölçmek adına altimetre ve yönünü ölçmek adına cayro pusula gibi duyargalardan yararlanır.
Narrow band pass filter nedir?
Narrow band pass filter nedir?Bant geçiren filtre (BPF), frekansları belirli bir aralıkta ileten ve o aralığın dışındaki frekansları zayıflatan bir filtredir. Bant geçiren filtreler kablosuz verici ve alıcılarda yaygın olarak kullanılmaktadır.