Fındıklı Tart

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fındıklı Tart Tanımı İçin Malzemeler
150 gram oda sıcaklığına tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı soğuk su
2 su bardağı un (kontrollü)
Ganaj için
1 paket krema
160 gram bitter sütlü karışık çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
Tartın kenarları için
80 gram bitter çikolata
1 su bardağı kırılmış fındık

Fındıklı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce ganajı yapalım. Küçük sos tenceresine kremayı alıp ısıtalım içerisine çikolata ve tereyağını ekleyelim dolaba kaldıralım.
Hamuru için un hariç tüm materyalleri bir kaba alıp yoğuralım.
En son unu denetimli biçimde ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvam olana kadar yoğuralım.
Hamuru 12 eşit modüle bölüp beze haline getirelim.
12 li tart kalıbını yağlayıp hamurları yerleştirelim.
Elimizle çanak halini verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika denetimli bir formda kızarana kadar pişirelim.
Pişen tartın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkaralım.
Bitter çikolataya batırıp daha sonra fındık içine batıralım.
Dolaptan ganajı çıkarıp içerisine sıkalım yahut kaşık yardımıyla dolduralım. Afiyet olsun
Fındıklı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst