SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Fındıklı Susamlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık
1/2 (yarım) su bardağı kadar kavrulmuş susam
1 paket vanilin
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
6-7 su bardağı kadar un
Bulamak için:
5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı tarçın
Fındıklı Susamlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına alınan oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine yumurta, zeytinyağı eklenir, karıştırılır.
Daha sonra pudra şekeri, nişasta, kavrulmuş susam ek edilir, karıştırmaya devam edilir.
Son olarak un, kabartma tozu, vanilin ve küçük küçük kıyılmış fındık eklenir, yoğrulur.
Un, 6 su bardağından sonra azar azar ek edilir, ele yapışmayan, kolay hal verilen bir hamur elde edilir.
İstenilen büyüklükte yuvarlanan kurabiyeler, fırın tepsisine dizilir.
180 derecede 10 dakika kadar (kurabiyeler çatlayıp üstü kızarmaya başlayana kadar) fırında tutulur.
Fırından çıkarınca sıcakken pudra şekeri ve tarçını karıştırdığımız kaba alınır.
Bu karışıma bulanır ve servis tabağına dizilir; kıyır kıyır kurabiyeler sonrasında da afiyetle tüketilir.Afiyet olsun.
Fındıklı Susamlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık
1/2 (yarım) su bardağı kadar kavrulmuş susam
1 paket vanilin
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
6-7 su bardağı kadar un
Bulamak için:
5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı tarçın
Fındıklı Susamlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına alınan oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine yumurta, zeytinyağı eklenir, karıştırılır.
Daha sonra pudra şekeri, nişasta, kavrulmuş susam ek edilir, karıştırmaya devam edilir.
Son olarak un, kabartma tozu, vanilin ve küçük küçük kıyılmış fındık eklenir, yoğrulur.
Un, 6 su bardağından sonra azar azar ek edilir, ele yapışmayan, kolay hal verilen bir hamur elde edilir.
İstenilen büyüklükte yuvarlanan kurabiyeler, fırın tepsisine dizilir.
180 derecede 10 dakika kadar (kurabiyeler çatlayıp üstü kızarmaya başlayana kadar) fırında tutulur.
Fırından çıkarınca sıcakken pudra şekeri ve tarçını karıştırdığımız kaba alınır.
Bu karışıma bulanır ve servis tabağına dizilir; kıyır kıyır kurabiyeler sonrasında da afiyetle tüketilir.Afiyet olsun.
Fındıklı Susamlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı