AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fındıklı Sarı Kuru Üzümlü Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fındıklı Sarı Kuru Üzümlü Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı sarı kuru üzüm
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz toz şeker karabiber
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Fındıklı Sarı Kuru Üzümlü Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağları koyalım yemeklik doğradığımız soğanı koyalım.
Çekirdeği çıkarıp, küçük doğranmış biberleri koyalım karıştıralım.
Soyup küçük doğradığımız havucu da ekleyip, karıştıralım.
Sonra suyunu verelim su kaynarken yıkadığımız süzdüğümüz bulguru salalım.
Tuz, baharatı serpip, karıştıralım. Kuru üzümü de ek tekrar karıştıralım, fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Çok kısık ateşte yağsız tavada fındıkları kavuralım, ek edelim suyu çekince karıştıralım.
Üzerine havlu kağıt serelim afiyet olsun.
Fındıklı Sarı Kuru Üzümlü Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst