Fındıklı Rulo Çörek(Nusschnecken) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin;
200 ml ılık süt
1/2 (yarım) pak yaş maya
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
2 paket vanilya
4 su bardağı un (200ml bardak)
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
İç Harcı;
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı kırık fındık
6 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
Yarım çay bardağı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin;
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı süt
Fındıklı Rulo Çörek(Nusschnecken) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için maya,şeker ve unu bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı hariç öbür gereçleri de ekleyip yogurun.
Son olarak oda ısısındaki tereyağını hamura yedirip 1 saat mayalandırın.
İç harcı için tüm materyalleri bir kasede karıştırın.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta dikdörtgen formunda açın, ne kalın nede ince olsun.
Hamurun her yerine eşit biçimde fındık harcını yayın ve rulo halinde sarın.
2 parmak kalınlığında kesip ortasına oklava ile bastırıp form verin.
15 dk tepsi mayası geldikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 ° evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sos için süt ve pudra şekerini karıştırıp, ılık olan çöreklerin üzerine sosumuzu sürüp soğutun. Afiyet olsun.
Fındıklı Rulo Çörek(Nusschnecken) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru İçin;
200 ml ılık süt
1/2 (yarım) pak yaş maya
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
2 paket vanilya
4 su bardağı un (200ml bardak)
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
İç Harcı;
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı kırık fındık
6 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
Yarım çay bardağı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin;
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı süt
Fındıklı Rulo Çörek(Nusschnecken) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için maya,şeker ve unu bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı hariç öbür gereçleri de ekleyip yogurun.
Son olarak oda ısısındaki tereyağını hamura yedirip 1 saat mayalandırın.
İç harcı için tüm materyalleri bir kasede karıştırın.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta dikdörtgen formunda açın, ne kalın nede ince olsun.
Hamurun her yerine eşit biçimde fındık harcını yayın ve rulo halinde sarın.
2 parmak kalınlığında kesip ortasına oklava ile bastırıp form verin.
15 dk tepsi mayası geldikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 ° evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sos için süt ve pudra şekerini karıştırıp, ılık olan çöreklerin üzerine sosumuzu sürüp soğutun. Afiyet olsun.
Fındıklı Rulo Çörek(Nusschnecken) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı