AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fındıklı Malaga Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fındıklı Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için;
4-5 adet muz
Toz antep fıstığı
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Ganaj için;
1 paket krema
2 paket bitter çikolata
1 paket bütün fındıklı çikolata

Fındıklı Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pastanın keki için derin bir kapta sırasıyla yumurta, şeker, süt, yağı ekleyerek çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu ekliyoruz. Tepsiye döküp 180 derecede 35-40 dk pişiriyoruz.
Bu sırada krema için süt, şeker, nişasta, unu ocakta orta ateşte yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Fırından çıkan kekimize bıçak yardımıyla çizikler atıyoruz sütle ıslatıp üzerine hazırladığımız kremayı yayıyoruz.
Ganaj için kremanın içine çikolataları kırıp atarak ocakta eritiyoruz.
Pastanın üzerine evvel muzları diziyoruz sonra da ganajı pastanın üstünü büsbütün kapatacak biçimde döküyoruz. Üzerini antep fıstığıyla süslüyoruz. Dolapta birkaç saat dinlendikten sonra servise hazır….
Fındıklı Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst