Fındıklı Haşhaşlı Kakaolu Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fındıklı Haşhaşlı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık
1 çay bardağı maden suyu
3 yemek kaşığı toz muzlu puding
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı elenmiş un

Fındıklı Haşhaşlı Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm malzemeler oda ısısında olmasına dikkat edin. Öncelikle yumurtaları karıştırma kasenin içine kırın ardından toz şekeri ilave edin ve birlikte 2 dakika hızlı devirde çırpın.
Ardından sıvı yağı, sütü, maden suyunu, toz pudingi, kakaoyu, nişastayı ilave edin birlikte karıştırın.
Ardından vanilya ve kabartma tozunu, fındığı ve elenmiş unu kontrollü ekleyip birlikte tel çırpıcıyla karıştırın.
Yağlı kek kalıbına harcı bırakın 170 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında kekimizi 45 dakika kontrollü pişirin.
Kekimiz soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp servis tabağına bırakın afiyet olsun.
Not: Kekimizi kendi fırın ayarına göre pişirin, su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 110 ml.

Fındıklı Haşhaşlı Kakaolu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst