Fındıklı Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
5 adet köy elması
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık çekilmiş fındık
Hamuru için
1 yumurta
125 gram margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 buçuk su bardağı un
Fındıklı Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel köy elmalarımızı soyup rendeliyoruz sonra bir bir tencereye rendelediğimiz elmaları koyup pişiriyoruz ocakta. Sonra üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ilave ediyoruz ve 1 dk pişirip üzerine tarçın ve fındık ekliyoruz karıştırıyoruz 5 dk pişiyor ve alıyoruz ocaktan soğutuyoruz.
Birinci evvel yumurtamızı kırıyoruz sonra üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ediyoruz 125 gram oda sıcaklığında margarini koyup yoğuruyoruz sonra vanilin ve kabartma tozu ek ediyoruz unu ek edip yoğuruyoruz.
Evvel yoğurduğumuz hamurdan iki modüle ayırıp biri biraz büyük olucak formda ayırıyoruz ve sonra büyük olanı merdaneyle yuvarlak bir biçimde kalıbımız borcamsa borcama nazaran açıyoruz şayet merdaneyle açamazsanız elinizle genişleterek büyütün daha sonra hazırladığımız fındıklı tarçınlı iç harcı döküyoruz üzerine uygunca seriyoruz.
Sonra öteki hamuru merdaneyle açıp kesiyoruz, ortadan ince ince sağ tarafa yanlışsız sol tarafa yanlışsız güzelce kesiyoruz hal veriyoruz.
Üzerine ve sonra 175 derece fırına koyup pişene kadar takip ediyoruz afiyet bal şeker olsun.
Fındıklı Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet köy elması
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık çekilmiş fındık
Hamuru için
1 yumurta
125 gram margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 buçuk su bardağı un
Fındıklı Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel köy elmalarımızı soyup rendeliyoruz sonra bir bir tencereye rendelediğimiz elmaları koyup pişiriyoruz ocakta. Sonra üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ilave ediyoruz ve 1 dk pişirip üzerine tarçın ve fındık ekliyoruz karıştırıyoruz 5 dk pişiyor ve alıyoruz ocaktan soğutuyoruz.
Birinci evvel yumurtamızı kırıyoruz sonra üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ediyoruz 125 gram oda sıcaklığında margarini koyup yoğuruyoruz sonra vanilin ve kabartma tozu ek ediyoruz unu ek edip yoğuruyoruz.
Evvel yoğurduğumuz hamurdan iki modüle ayırıp biri biraz büyük olucak formda ayırıyoruz ve sonra büyük olanı merdaneyle yuvarlak bir biçimde kalıbımız borcamsa borcama nazaran açıyoruz şayet merdaneyle açamazsanız elinizle genişleterek büyütün daha sonra hazırladığımız fındıklı tarçınlı iç harcı döküyoruz üzerine uygunca seriyoruz.
Sonra öteki hamuru merdaneyle açıp kesiyoruz, ortadan ince ince sağ tarafa yanlışsız sol tarafa yanlışsız güzelce kesiyoruz hal veriyoruz.
Üzerine ve sonra 175 derece fırına koyup pişene kadar takip ediyoruz afiyet bal şeker olsun.
Fındıklı Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı