Fındık Ruyası Tarifi İcin Malzemeler (20 adet kurabiye icin)
*125 gram tereyağ veya margarin
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 cay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 cay bardağı tozşeker
*1 su bardağı iri cekilmiş fındık ici
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un ( bu olcu una gore değişebilir her un farklı olabiliyor)
Uzeri icin:
*Kayısı, vişne veya cilek marmeladı
Fındık Ruyası Tarifi Yapılışı Merhabalar cay saatlerinizde keyifle yiyebilecek yumuşak dokulu bir kurabiye tarifi vermek istiyorum hemen tarife geciyorum
1
*Tereyağı eritip ılıtın
*Yumurtanın sarısını ve akını ayırın
*Yumurta sarısı, tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, şeker, vanilya hamur yoğurma kabına alıp krema haline gelene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın
*Un ve kabartma tozunu da ilave edip puruzsuz bir hamur elde edene kadar yoğurun
*Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını hafifce cukurlaştırın
*Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın
*Kurabiye hamurunu once yumurta akına sonra da iri cekilmiş fındık icine bulayın
*Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
*Onceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 1520 dakika pişirin
*Fırından alıp ılınmaya bırakın Kurabiyelerin uzerlerini meyve marmeladıyla susleyin
Afiyet olsun
*125 gram tereyağ veya margarin
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 cay bardağı yoğurt
*1 yumurta
*1 cay bardağı tozşeker
*1 su bardağı iri cekilmiş fındık ici
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un ( bu olcu una gore değişebilir her un farklı olabiliyor)
Uzeri icin:
*Kayısı, vişne veya cilek marmeladı
Fındık Ruyası Tarifi Yapılışı Merhabalar cay saatlerinizde keyifle yiyebilecek yumuşak dokulu bir kurabiye tarifi vermek istiyorum hemen tarife geciyorum
1
*Tereyağı eritip ılıtın
*Yumurtanın sarısını ve akını ayırın
*Yumurta sarısı, tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, şeker, vanilya hamur yoğurma kabına alıp krema haline gelene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın
*Un ve kabartma tozunu da ilave edip puruzsuz bir hamur elde edene kadar yoğurun
*Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve ortasını hafifce cukurlaştırın
*Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın
*Kurabiye hamurunu once yumurta akına sonra da iri cekilmiş fındık icine bulayın
*Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
*Onceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 1520 dakika pişirin
*Fırından alıp ılınmaya bırakın Kurabiyelerin uzerlerini meyve marmeladıyla susleyin
Afiyet olsun