Fındık Kremalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
500 gram un + 2 dolu yemek kaşığı un
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı seker
1 çay kaşığı tuz
1 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
250 ml. ılık süt
2 adet yumurta
Arasına sürmek için;
200 gram kadar sürülebilir çikolata
200 gram kadar fındık kreması
2-3 yemek kaşığı kırık fındık içi
Üzerine sürmek için;
Süt
Üst şurubu için;
1-2 yemek kaşığı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı süt
Fındık Kremalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm malzemeleri bir yoğurma kabına koyalım ve yoğurmaya başlayalım. Hamur çok yumuşak olacak. Tezgaha alıp ilave un ile biraz daha yoğuralım ve top haline getirip tekrar kaseye koyalım. Hamur en az 45 dakika dinlenmeli.
Dinlenen hamuru tezgaha alalım ve dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açalım. Hamurun kalınlığı 1-2 cm olabilir.
İç dolgusu için; bir tarafına sürülebilir çikolatayı sürelim (Kremayı kolay sürmek için biraz ısıtabilirsiniz ) ve diğer tarafına fındık kremayı sürelim. Son olarak kırık fındık içini de serpiştirelim her tarafına. Sarmaya başlayalım.
Çikolatalı tarafını ortaya kadar kıvıralım ( yani fındık kreması sınırına kadar ) aynısını fındık kremalı tarafa da yapalım ve ortada ruloları buluşturalım.
Her iki dolgulu rulonun tekrar ortasından keselim (Yukarıdan aşağıya) ve iki rulonun buluştuğu yerin ortasını da keselim aynı şekilde. İki ruloyu saralım birbirine (Tıpkı örgü mantığı gibi )
Önceden yağladığımız baton kek kalıbının içine yerleştirelim. Tekrar dinlendirelim kalıbın içerisinde yaklaşık 15 dakika kadar.
Fırını ısıtalım alt üst ayar 180 derece. Mayalanan çöreğimizi fırına vermeden önce üzerine fırça ile süt sürelim ve fırında yaklaşık 30 dakika üzeri nar gibi pişene kadar pişirelim.
Pişen çöreği fırından çıkarıp tekrar dinlendirelim (En az yarım hatta 1 saat kalıpdan çıkarmayın.
Ilınan çöreği kalıptan çıkarıp şurubu üzerine bir kaşık yardımı ile süsleyelim (Şurup için pudra şekeri ve sütü bir kasede güzelce karıştıralım)
Fındık Kremalı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram un + 2 dolu yemek kaşığı un
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı seker
1 çay kaşığı tuz
1 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
250 ml. ılık süt
2 adet yumurta
Arasına sürmek için;
200 gram kadar sürülebilir çikolata
200 gram kadar fındık kreması
2-3 yemek kaşığı kırık fındık içi
Üzerine sürmek için;
Süt
Üst şurubu için;
1-2 yemek kaşığı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı süt
Fındık Kremalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm malzemeleri bir yoğurma kabına koyalım ve yoğurmaya başlayalım. Hamur çok yumuşak olacak. Tezgaha alıp ilave un ile biraz daha yoğuralım ve top haline getirip tekrar kaseye koyalım. Hamur en az 45 dakika dinlenmeli.
Dinlenen hamuru tezgaha alalım ve dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açalım. Hamurun kalınlığı 1-2 cm olabilir.
İç dolgusu için; bir tarafına sürülebilir çikolatayı sürelim (Kremayı kolay sürmek için biraz ısıtabilirsiniz ) ve diğer tarafına fındık kremayı sürelim. Son olarak kırık fındık içini de serpiştirelim her tarafına. Sarmaya başlayalım.
Çikolatalı tarafını ortaya kadar kıvıralım ( yani fındık kreması sınırına kadar ) aynısını fındık kremalı tarafa da yapalım ve ortada ruloları buluşturalım.
Her iki dolgulu rulonun tekrar ortasından keselim (Yukarıdan aşağıya) ve iki rulonun buluştuğu yerin ortasını da keselim aynı şekilde. İki ruloyu saralım birbirine (Tıpkı örgü mantığı gibi )
Önceden yağladığımız baton kek kalıbının içine yerleştirelim. Tekrar dinlendirelim kalıbın içerisinde yaklaşık 15 dakika kadar.
Fırını ısıtalım alt üst ayar 180 derece. Mayalanan çöreğimizi fırına vermeden önce üzerine fırça ile süt sürelim ve fırında yaklaşık 30 dakika üzeri nar gibi pişene kadar pişirelim.
Pişen çöreği fırından çıkarıp tekrar dinlendirelim (En az yarım hatta 1 saat kalıpdan çıkarmayın.
Ilınan çöreği kalıptan çıkarıp şurubu üzerine bir kaşık yardımı ile süsleyelim (Şurup için pudra şekeri ve sütü bir kasede güzelce karıştıralım)
Fındık Kremalı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı