- Konu Yazar
- #1
Fındık Dolgulu Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
150 gram soğuk tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilin
2 su bardağı un
İç dolgu için;
1 su bardağı ince çekilmiş fındık (Ben 1 kaşık kadarını antep fıstığı kullandım)
1 adet yumurta
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı şeker
Ganaj için;
Yarım paket sıvı krema
150 gram çikolata (Beyaz ve bitter karışık kullandım)
Fındık Dolgulu Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; için tüm malzemeleri ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana dek yoğuruyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kenarları 2 şer parmak kadar yüksek olacak şekilde hamuru yayıyoruz.
Kabarmaması için çatalla delikler açıp 180 derece fansız fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz.
İç dolgu için; tüm malzemeleri karıştırıp fırında 10 dakika pişen tart hamurunun ortasına döküp tekrar fırına gönderiyoruz.
Yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ganaj için; kremayı ısıtıp kaynamak üzereyken altını kapatıp çikolataları ekleyip güzelce eriyene kadar karıştırıyoruz.
Fırından çıkıp 10 dakika dinlenen tartın üzerine ganajıda ekliyoruz. Buzdolabına kaldırıp ganaj donunca servise hazır.
Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben kremşanti ve çilek kullandım. Kremşantiyi sıkma torbası ile sıkıp üzerlerine çilek koydum. Afiyet olsun
Fındık Dolgulu Tart Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
150 gram soğuk tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilin
2 su bardağı un
İç dolgu için;
1 su bardağı ince çekilmiş fındık (Ben 1 kaşık kadarını antep fıstığı kullandım)
1 adet yumurta
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı şeker
Ganaj için;
Yarım paket sıvı krema
150 gram çikolata (Beyaz ve bitter karışık kullandım)
Fındık Dolgulu Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; için tüm malzemeleri ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana dek yoğuruyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kenarları 2 şer parmak kadar yüksek olacak şekilde hamuru yayıyoruz.
Kabarmaması için çatalla delikler açıp 180 derece fansız fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz.
İç dolgu için; tüm malzemeleri karıştırıp fırında 10 dakika pişen tart hamurunun ortasına döküp tekrar fırına gönderiyoruz.
Yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ganaj için; kremayı ısıtıp kaynamak üzereyken altını kapatıp çikolataları ekleyip güzelce eriyene kadar karıştırıyoruz.
Fırından çıkıp 10 dakika dinlenen tartın üzerine ganajıda ekliyoruz. Buzdolabına kaldırıp ganaj donunca servise hazır.
Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben kremşanti ve çilek kullandım. Kremşantiyi sıkma torbası ile sıkıp üzerlerine çilek koydum. Afiyet olsun
Fındık Dolgulu Tart Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı