Findik ailesi kimdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
145.014
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fındık ailesi kimdir?​

Elis, Mikail ve Meryem’le sadece ve sadece çocuklara özel bir YouTube dizisi; Fındık Ailesi!

Fındık en çok hangi il?​

Türkiye’de fındık üretiminde Ordu 214 bin ton ile ilk sırada yer almaktadır. Ordu’yu 96 bin ton ile Samsun ve 93 bin ton ile Giresun takip etmektedir.
Fındık Üretimine Göre Ülkeler. Türkiye, yılda 515.000 ton üretim ile dünyanın en büyük fındık üreticisidir. İtalya 132.699 ton yıllık üretimiyle ikinci sırada geliyor.
Fındık neye iyi gelir?
Çiğ Fındığın İnanılmaz 10 Faydası
- Bağışıklık Sistemini Güçlendirir. Fındık yağı E vitamini açısından zengin bir kaynaktır.
- Tokluk Hissi Verir.
- 3. Sinirleri Sağlamlaştırır.
- Beyin Sağlığını Korur.
- Diyabet Riskini Azaltır.
- Kolestrolü Düşürür.
- 7. Kansere Karşı Korur.
- 8. Kabızlığı Önler.
Fındık üretimi en çok nerede yapılır?
Türkiye’de Fındık Yetiştirilen Bölgeler Ülkemizde fındık en çok Karadeniz Bölgesinde yetişmektedir. Fındık üretiminin %60’lık kısmı Doğu Karadeniz Bölümünden elde edilmektedir. Kalan %40’lık kısım da Orta ve Batı Karadeniz Bölümlerinde üretilmektedir. Ayrıca Marmara Bölgesinde de fındık üretimi yapılabilmektedir.

Türkiye’de fındık tarımı en çok nerelerde yapılır?​

Fındığın yaklaşık yüzde 60’ı Doğu Karadeniz Bölgesi’nde (Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin ve illeri), yüzde 40’ı da Karadeniz’in orta ve batı kısımlarında (Samsun, Sinop Kastamonu, Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli ve illeri) üretilmektedir.

Fındığı ilk kim buldu?​

Eski ve Ortaçağ Kaynaklarında Fındık Çin yazılı kaynaklarında M.Ö. 2838 yıllarında Çin’ de yetiştiriciliğinin yapıldığı ifade edilen fındığın Tanrı’ nın insanlara ihsan eylediği beş kutsal meyveden birisi olduğu bildirilmektedir.
FAO verilerine göre 2019 yılı dünya fındık üretiminde 776 bin tonla Türkiye ilk sırada yer alırken, İtalya 99 bin ton, Azerbaycan 54 bin ton, ABD 40 bin ton ve Çin 35 bin ton ile takip etmekte olup, bu ülkeler dünya üretiminin %89’luk kısmını karşılamaktadır.
 
Geri
Üst