SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Fincanda Sütlü Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
250 gram taze kadayıf
125 gram tereyağı
İçi için
1 kase ceviz yada fındık
Şerbeti için
1,5 su bardağından biraz fazla şeker
1 su bardağı su
1-2 damla limon
Fincanda Sütlü Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayın şeker su ve limonlu ekleyip kaynamaya başlayınca 8 dk kaynatıp kapatalım.
Şerbetimiz soğuyunca 1 su bardağı soğuk sütü ekleyin.
Tereyağını eritip kadayıfla harmanlayın ivedi etmeden her tarafına yağ bulaşacak formda nazikçe harmanlayın.
İstediğiniz bir fincana yayın.
Ortasına 1 yemek kaşığı ceviz koyup kapatın. İstediğiniz bir fırın kabına karşıt çevirin. Bu formda bütün kadayıfı evvelce ısıtılmış 150 derece fanlı ayarda pişirin.
Çıkınca soğuk şerbeti dökün.
Fincanda Sütlü Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram taze kadayıf
125 gram tereyağı
İçi için
1 kase ceviz yada fındık
Şerbeti için
1,5 su bardağından biraz fazla şeker
1 su bardağı su
1-2 damla limon
Fincanda Sütlü Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayın şeker su ve limonlu ekleyip kaynamaya başlayınca 8 dk kaynatıp kapatalım.
Şerbetimiz soğuyunca 1 su bardağı soğuk sütü ekleyin.
Tereyağını eritip kadayıfla harmanlayın ivedi etmeden her tarafına yağ bulaşacak formda nazikçe harmanlayın.
İstediğiniz bir fincana yayın.
Ortasına 1 yemek kaşığı ceviz koyup kapatın. İstediğiniz bir fırın kabına karşıt çevirin. Bu formda bütün kadayıfı evvelce ısıtılmış 150 derece fanlı ayarda pişirin.
Çıkınca soğuk şerbeti dökün.
Fincanda Sütlü Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı