SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Fincanda Suffle Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Kakao
Un
İçeri için;
Bitter çikolata
Süslemek için;
Pudra şekeri
Çilek
Fincanda Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek gereçlerimizi güzelce çırpalım (Püf nokta: su kekimizin hem kabarması hemde yumuşak olmasını sağlıyor) fincanların içlerini çok az bir sıvı yağ ile yağlayalım.
Kek hamurumuzdan fincanlar yarı olacak biçimde paylaştıralım ve içerisine çikolatalarımızı koyalım.
Üzerlerine çok az kek hamuru ekleyelim yani fincanlarımız dolmasın kekimiz kabarınca dışa taşmasın.
Son olarak fincanlarımızı uygun bir tencereye alalım ve fincanların yarılarına kadar su ile dolduralım.
Önemli bir nokta: kapağını kapamadan evvel tenceremizin üzerini uygun bir bezle kapatalım ki kapağını kapattığımızda buharlaşarak oluşan su kekimizi ıslatıp kabarmasını engellemesin.
Orta ateşte 10 dakika pişirelim ve bir göz atalım bazen pişmeye biliyor aslında manzaradan anlaşılacaktır pişmişliği.
Piştikten sonra bir 5 dakika kadar dinlendirip pudra şekeri ile süsleyelim dilediğiniz gibide süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben bu materyallerden 6 türk kahvesi fincanı elde ettim.
Fincanda Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Kakao
Un
İçeri için;
Bitter çikolata
Süslemek için;
Pudra şekeri
Çilek
Fincanda Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek gereçlerimizi güzelce çırpalım (Püf nokta: su kekimizin hem kabarması hemde yumuşak olmasını sağlıyor) fincanların içlerini çok az bir sıvı yağ ile yağlayalım.
Kek hamurumuzdan fincanlar yarı olacak biçimde paylaştıralım ve içerisine çikolatalarımızı koyalım.
Üzerlerine çok az kek hamuru ekleyelim yani fincanlarımız dolmasın kekimiz kabarınca dışa taşmasın.
Son olarak fincanlarımızı uygun bir tencereye alalım ve fincanların yarılarına kadar su ile dolduralım.
Önemli bir nokta: kapağını kapamadan evvel tenceremizin üzerini uygun bir bezle kapatalım ki kapağını kapattığımızda buharlaşarak oluşan su kekimizi ıslatıp kabarmasını engellemesin.
Orta ateşte 10 dakika pişirelim ve bir göz atalım bazen pişmeye biliyor aslında manzaradan anlaşılacaktır pişmişliği.
Piştikten sonra bir 5 dakika kadar dinlendirip pudra şekeri ile süsleyelim dilediğiniz gibide süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben bu materyallerden 6 türk kahvesi fincanı elde ettim.
Fincanda Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı