Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fincanda Suffle

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fincanda Suffle Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Kakao
Un
İçeri için;
Bitter çikolata
Süslemek için;
Pudra şekeri
Çilek

Fincanda Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek gereçlerimizi güzelce çırpalım (Püf nokta: su kekimizin hem kabarması hemde yumuşak olmasını sağlıyor) fincanların içlerini çok az bir sıvı yağ ile yağlayalım.
Kek hamurumuzdan fincanlar yarı olacak biçimde paylaştıralım ve içerisine çikolatalarımızı koyalım.
Üzerlerine çok az kek hamuru ekleyelim yani fincanlarımız dolmasın kekimiz kabarınca dışa taşmasın.
Son olarak fincanlarımızı uygun bir tencereye alalım ve fincanların yarılarına kadar su ile dolduralım.
Önemli bir nokta: kapağını kapamadan evvel tenceremizin üzerini uygun bir bezle kapatalım ki kapağını kapattığımızda buharlaşarak oluşan su kekimizi ıslatıp kabarmasını engellemesin.
Orta ateşte 10 dakika pişirelim ve bir göz atalım bazen pişmeye biliyor aslında manzaradan anlaşılacaktır pişmişliği.
Piştikten sonra bir 5 dakika kadar dinlendirip pudra şekeri ile süsleyelim dilediğiniz gibide süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Ben bu materyallerden 6 türk kahvesi fincanı elde ettim.

Fincanda Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst