Fincan Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzerine;
Hindistan cevizi

Fincan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye süt, un ve şeker alıp ocağa alıyoruz.
Üzeri göz göz olana kadar çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ocaktan alıp, içerisine tereyağı ve vanilya ekliyoruz.
Mikserle 3 dakika kadar çırpıyoruz.
Fincanları ıslatıp suyunu süzüyoruz.
Muhallebiyi fincanlara dolduruyoruz.
Soğuyunca buzdolabına kaldırıp bir saat kadar dinlendiriyoruz.
Dolaptan çıkarıp tatlının üzerine parmağımızla hafifçe bastırıp fincandan çıkmasını sağlıyoruz.
Bir tabağa bolca hindistan cevizi döküp fincanda çıkardığımız tatlıyı içine alıyoruz.
Heryerini hindistan cevizi ne buluyoruz servis tabağına alıyoruz.
Ben üzerlerini çikolata drajesiyle süsledim. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Fincan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst