Fincan Kadayıf Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fincan Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tel kadayıf
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Fincan Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; bir sos tenceresinde şeker ve suyu homojen hale gelene dek karıştırın. Şeker eridikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra limon suyu damlatın ve ocağın altını kısın. 10 dakika kadar daha ocakta tuttuktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tel kadayıfları geniş bir kaseye alın. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip, tüm kadayıfları koparmadan ayıra ayıra yağı yedirin.
Bir fincan alın ve yarısına kadar kadayıfı bastırarak yerleştirin ortasına robottan çekilmiş ceviz içi koyun, üzerini tekrar kadayıf ile örtün, fırın tepsisine zıt çevirin kadayıf fincan formunda çıkacak kadayıf bitene kadar birebir süreci yapın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Soğumuş olan şerbeti fırında kızarmış ve sıcak olan tel kadayıfların üzerine dökün ve dolaba kaldırın şerbeti çekince servis edebilirsiniz afiyet olsun
Fincan Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst