Finansal Yonetim finansmanin hangi faaliyetleri kapsar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Finansal Yönetim finansmanın hangi faaliyetleri kapsar?​

Finansal yönetim fonksiyonu şu faaliyetleri kapsar: – Finansal analiz, – Finansal planlama, – Şirket sermayesi yönetimi, – Duran varlıkların yönetimi, – Finansman kararları, – Finansal risk yönetimi.

Finansman maliyetleri nelerdir?​

İşletmeler faaliyetleri için gerekli olan finansmanı kaynaklarından karşılayamadıkları durumlarda şirket dışı kaynaklardan borçlanarak bu açığı kapatmaya çalışırlar. Bu borçların yarattığı kur ve faiz giderleri ve alakalı vergi ve harçların toplamına finansman maliyeti denir.
Faktoring ve forfaiting işlemleri nedir?
İhracat finansman tekniği olarak forfaiting ve factoring esasın da aynı sisteme sahiptir. İkisi de ihracatta alacak haklarının iskonto edilerek satılması ve böylelikle borcun ödenmeme riskinin devredilmesi olayıdır.

Forfaiting kullanılan belgeler nelerdir?​

Forfaiting işleminde en çok kullanılan belgeler poliçe ve bonodur. Poliçe, belirli bir kişi emrine diğer bir kişiye verilen ödeme yetkisini havi bir senettir.

Forfaiting işlemleri ne demek?​

Forfaiting, ihracat işlemlerinden doğan ancak henüz vadesi gelmemiş bir alacağın, rücu edilmeksizin (kayıtsız, şartsız ve cayılamaz) bir banka ya da bir finans kurumu tarafından satın alınmasıdır.
Faktoring yöntemi nedir?
Faktoring en genel anlamı ile, mal ve hizmet satışlarından doğan vadeli alacakların temlik yolu ile bir faktoring kuruluşuna devredilmesi ve bu alacakların faktoring kuruluşu tarafından yönetilmesidir. Mal ve hizmet satışlarından doğmuş alacakların faktoring kuruluşuna temlik edilmesi ile başlayan süreçtir.

Forfaiting işlemleri nelerdir?​

Forfaiting, ihracat işlemlerinden doğan ancak henüz vadesi gelmemiş bir alacağın, rücu edilmeksizin (kayıtsız, şartsız ve cayılamaz) bir banka ya da bir finans kurumu tarafından satın alınmasıdır. Forfaiting’in “alacağın kesin olarak satılması” esasına dayandığına dikkat edilmelidir.

Geri