AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Finansal kurumlara uyum gorevlisini kim atar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Finansal kurumlara uyum görevlisini kim atar?​

(2) Uyum görevlisi, yönetim kuruluna veya yönetim kurulunun yetkisini devrettiği bir veya birden fazla üyeye bağlı olacak şekilde, münhasıran kurum personeli olarak atanır. Uyum görevlisinin uhdesinde satış ve pazarlamayla ilgili olmamak şartıyla, uyum programının yürütülmesini aksatmayacak diğer görevler bulunabilir.
Kimlik tespitinin ne zaman yapılmasına gerek yoktur?
MADDE 22- (1) Yükümlüler, kimlik tespiti yapamadıkları veya iş ilişkisinin amacı hak- kında yeterli bilgi edinemedikleri durumlarda; iş ilişkisi tesis etmez ve kendilerinden talep edilen işlemi gerçekleştirmezler.
Uyum görevlisi kimdir?
Uyum görevlisi, yükümlülük altındaki şirketlerin kara para aklamayı önleme programlarını ve süreçlerini yöneten kişidir. Uyum görevlisi, şirketin iç ve dış kontrol süreçlerini yönetir ve şirketin uyumluluğunu sağlamak için çalışır. Yükümlülük altındaki her şirket bir uyum görevlisi istihdam etmek zorundadır.

Uyum görevlisi nasıl atanır?​

Uyum Görevlisi Yönetim Kurulun’a veya Yönetim Kurulu’nun yetkisini devrettiği üye/üyelerine bağlı olacak şekilde atanır. Uyum Görevlisi olarak atanan personelin uhdesinde satış ve pazarlamayla ilgili olmamak şartıyla, uyum programının yürütülmesini aksatmayacak diğer görevler bulunabilir.
Kimlik tespiti ne zaman yapılmalı?
Kimlik tespiti, iş ilişkisi tesisinden veya işlem yapılmadan önce tamamlanmalı; tespit sırasında alınan adres ve diğer iletişim bilgileri, işlemin yapılmasından itibaren en geç 10 iş günü içinde teyit edilmelidir.
Şüpheli işlem bildirimi yükümlülüğü ihlalinde hangi ceza türü uygulanır?
Kanunun 14. maddesi ayrıca işlem bildiriminde bulunmasının denetim elemanları ve mahkemeler dışında üçüncü kişilerle paylaşılması, bilgi ve belge verme ile muhafaza ve ibraz yükümlülüklerinin ihlalinin bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasını öngörmektedir.
Kimlik tespitinde kullanılacak belgeler aşağıda sayılmıştır: a) Türk uyruklu gerçek kişiler için nüfus hüviyet cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport, b) Yabancı uyruklu gerçek kişiler için kendi ülke pasaportu veya ikamet tezkeresi, c) Ticaret siciline kayıtlı tüzel kişiler için tescile dair belgelerin bir örneği ile …
 
Geri
Üst