- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 223.141
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Finansal krizlere neden olan faktörler nelerdir?
Finansal krizleri ortaya çıkaran nedenler; yanlış makroekonomik politikalar, finansal yapıdaki zayıflıklar, döviz sistemi ve kurunun belirlenmesindeki hatalar, dışsal makroekonomik koşullar, denetim ve düzenleme ile ilgili sorunlar olarak sıralanabilmektedir.Kriz iletişiminin temel amacı nedir?
Kriz öncesi çabalar kriz unsurlarının fark edilmesini ve alınması gereken önlemler için yol gösterici olmayı amaçlar. Kriz sonrası iletişim çabaları ise algıları etkilemek, pozitif imajı devam ettirmek ve imajı yeniden oluşturmak içindir.Norman Augistine iş dünyasındaki kriz türlerini şöyle sınıflandırmaktadır: Ürün krizleri (Product Crises) Yönetim Kontrolü Dışında Gelişen Krizler, Kazadan Doğan Krizler, İşçi-İşveren Uyuşmazlıklarının Neden Olduğu Krizler, Finansal Zorlukların ve Ekonomik Koşulların Yarattığı Krizlerdir.
Finansal krizlerin öncü göstergeleri nelerdir?
IMF (1998) 20 Gelişmiş ve 30 Gelişmekte olan ülke/1975-1997 Probit modeli Para krizlerinin öncü göstergeleri yurtiçi kredi hacmindeki genişleme, reel döviz kurunun aşırı değerlenmesi, hisse senedi fiyatındaki düşüş, düşük yurt içi reel faiz oranları, ticaret hadlerinin bozulması, M2’nin uluslararası rezervlere …
Finansman krizi nedir?
Mishkin’e (1996) göre, “finansal kriz; finansal piyasaların ters seçim ve ahlâkî tehlike (moral hazard) sorunlarının gittikçe kötüleşmesi nedeniyle, fonların en üretken yatırım olanaklarına kanalize edilememesi sonucu ortaya çıkan doğrusal olmayan bozulmadır.”
Kriz sürecini yönlendiren temel birim nedir?
Kriz yönetim merkezi kriz sürecini yönlendiren temel birimdir. Krizi yönetmek için, gerekli tüm yetkiler, kaynak ve olanaklarla donatılmıştır.Kriz yönetiminin ana hedefi nedir?
Krizler örgütlerin kısa ve uzun vadeli amaç ve planlarını tehlikeye sokmaktadır. Bu sebeple mümkün olan en hızlı şekilde insanlara krizi tanıma, değerlendirme ve yönetebilme yeteneği kazandırmak gerekmektedir. Dolayısıyla kriz yönetiminin temel amacı krizin çözüme kavuşturulması ve örgütün devamlılığının sağlanmasıdır.Aşama gizli kriz ya da körleşme.
Kriz yönetimi süreci kaç aşamadan oluşur?
Kriz sürecini aşamalı olarak düşündüğümüzde bu aşamaları; kriz uyarılarının algılanması ve hareketsizlik, kriz dönemi, çözülme dönemi olarak ifade edebiliriz.
Kriz tipleri nelerdir?
Kriz Türleri