- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Finansal araçlar nelerdir?
Para piyasalarına konu olan araçları ise, şu şekilde sıralayabiliriz:Finansal aracı kurumlar nelerdir?
Finansal aracılara, bankalar, aracı kurumlar (menkul kıymet ve yatırım şirketleri), sigorta şirketleri, finansal kiralama (leasing) şirketleri, faktoring şirketleri, portföy yönetim şirketleri, tüketici finansmanı şirketleri, ipotekli konut finansmanı (mortgage) şirketleri, varlık yönetim şirketleri, yatırım fonları.
Finansal piyasa Türleri Nelerdir?
Makro ekonomi için Finansal piyasalar, işlem gören ürünlerin vadesine göre para piyasaları ve sermaye piyasaları olarak ikiye ayrılmaktadır. Para piyasalarında işlem 1 yıldan kısa, sermaye piyasalarında bir yıldan uzundur. Para piyasalarında kısa vadeli likidite açığı olanla fazlası olan karşılaşır.Finansal araçların temel özellikleri nelerdir?
Finansal Varlıkların Özellikleri Finansal varlıkların üç temel özelliği vardır; likidite, karlılık ve risk. Her biri finansal varlığın türüne göre değişebilir. Ayrıca, karlılık, risk ve likidite arasında güçlü bir ilişki vardır. Birinin büyüklüğüne bağlı olarak, diğerlerini etkileyecektir.
Buradan hareketle, İslami finans araçları, Ijarah (kira), Istisna’ (vadeli ödeme, sonradan teslim), Mudarebe, Murabaha, Muşareke, Qard (karz-ı hazen), Selem (ön ödeme, gecikmeli teslim), Sukuk Al Istitmar, Tavarruk, Wadi’ah (vadesiz mevduat) ve Vakala (acente) şeklinde sıralanabilir.
Aracı kurumlar nelerdir?
Aracı kuruluş ya da aracı kurum; sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu’nca yetkili kılınmış bankalar ve aracı kurumlardır. Bankalar kuruluş, denetim, gözetim, muhasebe, mali tablo ve rapor standartları konularında Bankalar Kanunu’na tabidir (SP Kanunu md.50).
Aracı kurumlar hangi hisseleri alıyor?
Kolokasyon Merkezindeki Aracı KurumlarFinansal piyasalar finansal varlığın niteliğine göre nasıl sınıflandırılır?
Birincil Piyasa – İkincil Piyasa * Finansal varlıkların ilk kez alıcılara satıldığı piyasaya birincil piyasa denir. Bu finansal varlıkları ihraç eden kurumlara fon girişi olur. * İkincil piyasalar ise daha önce alınıp satılan varlıkların tekrar işlem gördüğü piyasalardır.
Finansal piyasaları oluşturan unsurlar nelerdir?
Finansal Piyasa Unsurları: Yatırım araçları ise fon talep edenlerin fon arz edenlere kullandıkları fonlar karşılığında verdikleri tahvil, bono, hisse senedi gibi kıymetli evraklardır. Aracı Kurumlar; Fon arz edenlerle fon talep edenlerin buluşmasını ve işlemlerini yapmasını sağlayan bankalar vb. kurumlardır.Finansal piyasaların temel fonksiyonları nelerdir?
Finansal Piyasaların İşlevleri Nelerdir?
İslami Finans, Finans sisteminin İslami esas ve usullere göre inşa edilip işlemesini ifade eder. Faizsiz finans olarak da ifade edebileceğimiz bu sistem bütün bir ekonomik yaşamı İslama göre düzenleme anlamına gelmektedir. Bu sistem, kaynağını İslam hu- kukundan alıp belli prensipler çerçevesinde işlemektedir.
Finansal kurumlar kaça ayrılır?
Finansal Kurumlar