AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fildisi cikolata nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fildişi çikolata nedir?​

Pastacılıkta kullanılan çikolatalardan biri de fildişi çikolatadır. Adını kakaonun büyük oranda üreticisi olan Fildişi sahillerinden alır. Fildişi çikolata beyaz çikolatanın türevidir. Genellikle kakao yağı, şeker ve süt katılarından oluşur ve soluk sarı veya fildişi renkli bir görünüme sahiptir.

Çikolata Temperleme ne işe yarar?​

Çikolata Temperleme ne işe yarar?
Temperleme veya ön kristalleştirme nedir? Çikolatanın temperlenmesindeki amaç, içindeki kakao yağını ön kristalleştirmektir. Bu işlem çikolatanızın işlenmeye hazır hale getirilmesi için önemlidir. Ayrıca çikolatanın soğutma sırasında küçülmesini sağlar ve böylelikle kalıptan çıkarmak kolaylaşır.

Lesitin çikolatada ne işe yarar?​

Lesitin çikolatada ne işe yarar?
Soya lesitini sadece çikolatada değil, neredeyse bütün paketli gıdaların içerisinde görebiliriz. Çünkü üreticiler için: Emülgatör olarak kullanılır. Bu nedenle soya lesitin kek ve benzeri kek karışımların, süt ya da su gibi eklenen diğer sıvı malzemelerle kolay karışmasını sağlar ve kabarcıkların oluşumunu engeller.

Beyaz kuvertür çikolata nedir?​

Kuvertür çikolata, yüksek oranda kakao ve kakao yağı içeren bir çikolata türüdür. Profesyonel kullanımlar için sıklıkla tercih edilen kuvertür çikolata, çoğunlukla eritilerek kullanılır. Kuvertür çikolata, diğer çikolata türlerindeki gibi farklı yağlar içermez. Çoğunlukla yalnızca yoğun miktarda kakao yağı içerir.

Gerçek çikolata nedir?​

Gerçek çikolata nedir?
‘Gerçek’ çikolata, kakao çekirdeğinden elde edilen iki malzeme (kakao kütlesi ve kakao yağı) ile şeker kullanılarak yapılır. Bitter çikolata yapımında bunlara ek olarak şeker, sütlü çikolata yapımında ise şeker ve süt tozu eklenir.

Çikolata Temperleme kaç derece?​

Çikolata Temperleme kaç derece?
TEMPERLEME NASIL YAPILIR? 750 gr. çikolatayı benmari usulü, altta yavaş yavaş kaynayan suyun buharında eritin. Üstteki benmari tavası suya değmemeli. Burada çikolatanın 46-49 derecelere çıkması gerekli.
Aşçılıkta Temperleme nedir?​
Temperleme; birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan “kesilme” olayının önüne geçiliyor.

PGPR ne işe yarar?​

PGPR ne işe yarar?
Genelde lesitin veya başka bir plastik viskozite azaltıcı ile karıştırılır. Sos çeşitlerinde emülgatör olarak da kullanılır. PGPR, ağırlıklı olarak çikolata sektöründe kakao yağı miktarını düşürerek, iyi kalite çikolata üretmek amacıyla kullanılır. Çikolatanın istenilen incelikte üretilmesini sağlar.
 
Fildişi çikolata, pastacılıkta kullanılan bir çikolata türüdür ve adını büyük oranda kakaonun üreticisi olan Fildişi Sahillerinden almaktadır. Beyaz çikolatanın bir çeşidi olan fildişi çikolata genellikle kakao yağı, şeker ve süt katılarından oluşur. Soluk sarı veya fildişi renginde bir görünüme sahiptir.

Çikolata temperleme, çikolatanın içindeki kakao yağını ön kristalleştirmeyi amaçlayan bir işlemdir. Bu işlem çikolatanın işlenmeye hazır hale gelmesini sağlar, soğutma sırasında küçülmesini sağlayarak kalıptan çıkarılmasını kolaylaştırır.

Lesitin çikolatada genellikle emülgatör olarak kullanılır. Sıvı malzemelerle kolay karışmasını ve kabarcık oluşumunu engellemesini sağlar. Beyaz kuvertür çikolata ise yüksek oranda kakao ve kakao yağı içeren bir çikolata türüdür ve genellikle eritilerek kullanılır.

Gerçek çikolata, kakao çekirdeğinden elde edilen kakao kütlesi ve kakao yağı ile şekerin kullanılmasıyla yapılır. Çikolata temperleme işlemi genellikle çikolatanın 46-49 derecelere çıkartılmasıyla yapılır.

PGPR (poligliserol polirisinoleat), genellikle çikolata sektöründe kullanılan bir madde olup çikolata üretiminde kakao yağı miktarını düşürmeye ve çikolatanın istenilen kalınlıkta üretilmesini sağlamaya yardımcı olur. Ayrıca emülgatör olarak da kullanılabilir.
 
Geri
Üst