Fil kulagi gunesi sever mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
242.357
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fil kulağı güneşi sever mi?​

Fil kulağı bitkisi (alocasia) yeşil yaprakları üzerindeki beyaz çizgileri ile etkileyici bir görünüme sahiptir. Doğrudan güneş ışığını sever. Güneş ışığını gören kısımlar ışığa doğru bir eğilimde bulunur. Gölgede kalan kısımların da güneş görmesi için düzenli olarak saksının döndürülmesi gerekir.
Fil kulağı nasıl çiçek açar?
Fil kulağı bitkisinin (Alocasia polly) dallarının üzerindeki çiçekler solduktan sonra bitkinin yeni yaprak ve çiçek açması için steril bir kesici ile bitki budanmalıdır. Kesilen bölgelerin hava akımı ile temasından çürümesini engellemek için mum, hamur, bal mumu ile kapatılması sağlıklı olacaktır.

Fil kulağı havayı temizler mi?​

FİL KULAĞI Alocasia Polly yani Türkçe’de bilinen adıyla ‘Fil kulağı’ ya da ‘Melek kanadı’ NASA’ya göre evdeki havayı arındırarak kimyasal atıkların verdiği zararı hafifletiyor.
Melek kanadı güneşi sever mi?
Işığı seven bir bitkidir. Melek kanadı bitkisi yeterli ışık almadığı zamanlarda beslenemez ve çiçekleri solabilir ve çiçeklerinde kararma şikayetleri ortaya çıkabilir. Direkt olarak güneş ışığı görmesi yerine dolaylı bir gün ışığı görmesi daha iyi olur.
Filler dünya üzerindeki en zeki hayvan türlerinden biridir. Beyinleri, 5 kg’ın üzerinde olan ağırlığıyla karada yaşayan diğer hayvanlarınkinden daha büyüktür. Ortalama bir balinanın kütlesi ortalama bir filin kütlesinin yirmi katı olmasına rağmen ortalama balina beyni filinkine göre yalnızca iki katı büyüklüğündedir.
Fillerin adaptasyonu nedir?
Fillerde bu coğrafik koşullar nedeniyle bölgeye adaptasyon sağlayarak kulaklarının daha büyük olmasına neden olmuştur. Derileri kalın olan fillerin terlemeleri de çok zor olduğu için onları sadece büyük kulakları serinletecek ve vücut denge ısılarını düzene sokmalarına yardımcı olacaktır.

Singonyum bitkisi bakımı nasıl yapılır?​

Singonyum çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.
 
Geri
Üst