AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fil hastaligi nerelerde gorulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fil hastalığı nerelerde görülür?​

Fil hastalığı, vücudun bir alanının, özellikle de uzuvların genişlemesiyle bilinen bir sağlık sorunudur. Yaygın olarak etkilenen diğer alanlar, dış genital bölgeleri içerir. Fil hastalığına, lenfatik sistemin tıkanması neden olur ve bu da etkilenen bölgelerde lenf denilen sıvının birikmesine neden olur.

Nörofibromatozis kaç yaşında olur?​

Vestibüler schwannomlar olarak da bilinen bu tümörler, iç kulaktan beyne ses ve denge bilgisi taşıyan sinir üzerinde büyürler. Bu nadir görülen nörofibromatozis tipi genellikle 20 yaşından sonra insanları etkiler.

Fil hastalığı neden ileri gelir?​

Fil hastalığı neden ileri gelir?
Fil hastalığı neden olur? Fil hastalığı temelde lenf sıvısının kan dolaşımına girmek yerine çeşitli nedenlerle deri altına yayılması sonucunda oluşur. En yaygın oluşum nedeni lenf bezlerinin kanser tedavisinin bir parçası olarak çıkarılmış olmasıdır.

Fil hastalığı belirtileri lenfödem Nedir?​

Lenfödem hastalığı halk arasında Fil Hastalığı olarak bilinir. Son yıllarda çoğu kişide görülen bu hastalığın da bazı belirtileri vardır. Bazı kişilerde bacaklarda ve ya kollarda şişkinlik görülür. Genellikle bacaklardan ya da kollardan birinde oldukça büyük şişkinlikler oluşur.

Fil hastalığında neler görülür?​

Fil hastalığı (lenfödem) belirtileri nelerdir?
- Parmaklar ve parmak araları da dahil olmak üzere kol ve bacakların bir kısmının veya tamamının şişmesi.
- Ağrı ve rahatsızlık hissi.
- Vücutta ağırlık ve sıkılık hissi.
- Hareket kabiliyetinin kısıtlanması
- Derinin sertleşerek kalınlaşması (fibrozis)
- Tekrar eden enfeksiyonlar.

Fil hastalığı için hangi doktora gidilir?​

Fil hastalığı için hangi doktora gidilir?
Özellikle kalp ve damar cerrahlarının ilgi ve yetki alanındadır bu konu. Çünkü lenf ödem bir DAMAR HASTALIĞIDIR. Bu nedenle bu gibi bacak sorunlarında İlk gideceğiniz yer Kalp ve Damar Cerrahı veya KALP DAMAR CERRAHİSİ klinikleridir.

Nörofibromatozis nasıl geçer?​

Daha çok kozmetik sorun oluşturan nörofibromların günümüzde ne yazık ki etkili bir tedavisi bulunmamaktadır. Mevcut nörofibromlar, lazer, cerrahi gibi yöntemlerle yok edilebilir, ancak lezyonların tekrarlamasını ya da yenilerinin çıkışını önleyecek bir tedavi yoktur.

Nörofibromatozis genetik mi?​

Nörofibromatozis genetik geçişli bir hastalıktır.

Lenfödem ilerlerse ne olur?​

Lenfödem ilerlerse ne olur?
Tedavi edilmezse: Lenfödem kötüleşir, Bakterial ve fungal enfeksiyonlar gelişebilir, Kol ve gövdedeki büyüme sonucu fonksiyon bozuklukları ortaya çıkar, Hayat kalitesinde azalma olur.

Fil hastalığına ne iyi gelir?​

Aynı zamanda Fil Hastalığının net bir tedavisi yoktur. Bu nedenle tedavi sırasında sıvı birikimi en aza indirilmeye çalışılır. Tedavi sırasında komplikasyonlar da hızlı bir şekilde kontrol altına alınır.

Fil hastası nasıl beslenmeli?​

Günlük en az 10 su bardağı su tüketmeye özen gösterilmelidir. Çay, kahve, çikolata, alkol gibi kafein içeren içecekler ve yiyecekleri fazla miktarda tüketilmemelidir. Çünkü bu tür besinler böbreklerden idrar atımını uyardığı için vücuttaki sıvı miktarını azaltmaktadır.

Fil hastalığı nasıl anlaşılır?​

Fil hastalığı nasıl anlaşılır?
Fil hastalığı (lenfödem) belirtileri nelerdir? Lenfödemin en belirgin semptomu olan şişlik, vücudun birçok bölgesinde ortaya çıkabilse de genellikle kol ve bacakları etkiler. Bu nedenle her zaman kullanılan giysiler, ayakkabılar, yüzük ve kol saatlerinin dar gelmesi lenfödem hastalarında en yaygın görülen sorundur.
 
Fil hastalığı, lenfödem olarak da adlandırılan bir durumdur ve lenf sıvısının vücutta dengesiz bir şekilde birikmesine neden olur. Hastalık genellikle kol ve bacaklarda şişlik olarak ortaya çıkar. Belirtileri arasında kol ve bacakların kısmen veya tamamen şişmesi, ağrı, ağırlık hissi, sıkılık hissi, hareket kabiliyetinin kısıtlanması, derinin kalınlaşması ve tekrarlayan enfeksiyonlar sayılabilir.

Lenfödem, tedavi edilmezse kötüleşebilir ve hastada enfeksiyon riski artabilir. Ayrıca kol veya bacaklardaki büyüme fonksiyon bozukluklarına yol açabilir ve yaşam kalitesinde azalmaya neden olabilir. Bu nedenle lenfödem tedavisi önemlidir ve sıvı birikiminin azaltılması, komplikasyonların kontrol altına alınması hedeflenir.

Tedavisi olmayan nörofibromatozis türü olan vestibüler schwannomların ise genellikle 20 yaşından sonra etkili olduğu belirtilmektedir. Bu tümörler genellikle iç kulaktan beyne ses ve denge bilgisi taşıyan sinir üzerinde büyüme gösterir.

Genetik geçişli olan nörofibromatozis durumunda ise etkili bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Mevcut nörofibromlar lezyonlara yönelik cerrahi veya lazer gibi yöntemlerle tedavi edilebilir, ancak tedavi lezyonların tekrarlamasını ya da yeni lezyonların oluşumunu engelleyemez.

Fil hastalığı veya lenfödem için bir doktora başvurulması gerektiğinde genellikle kalp ve damar cerrahlarına gidilir. Bu tür dolaşım ve lenf sistemi sorunları ile ilgilenen uzmanlar hastalığın takibi ve tedavisi konusunda yardımcı olabilirler.

Beslenme alışkanlıkları açısından ise lenfödem hastalarının günlük en az 10 su bardağı su tüketmeleri önerilirken, kafein içeren içeceklerin (çay, kahve) ve alkolün fazla tüketilmemesi gerektiği belirtilir. Bu tür besinlerden kaçınmak vücuttaki sıvı miktarını azaltarak lenfödem belirtilerini kötüleştirebilir.

Son olarak, fil hastalığının anlaşılması genellikle kol ve bacaklarda görülen şişlikle başlar. Dar gelen giysiler, ayakkabılar, yüzükler ve kol saati gibi eşyalar, lenfödem hastalarında sıkça karşılaşılan durumlardır. Bu belirtilerden şüphelenildiğinde bir sağlık uzmanına başvurulması önemlidir.
 
Geri
Üst