AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fikir nasil uretilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
141.098
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fikir nasıl üretilir?​

Fikir Üretimi İçin Kullanılabilecek 7 Kolaylaştırıcı Teknik
- Beyin Fırtınası (Brainstorming)
- 2. 6 Düşünce Şapkası (6 Thinking Hats)
- 3. Asansör Buluşmaları (Elevator Meetings)
- Yaşam Nehri (River of Life)
- 5. Boş/Serbest/Açık Alan (Open Space)
- 6. Zengin Resimler (Rich Pictures)
- 7. Zihin Haritalama (Mind Mapping)

Akıl fırtınası nedir?​

Beyin fırtınası veya fikir fırtınası, yaratıcı düşünceyi destekleyen, takım çalışanlarını motive ederek kısa sürede çok fazla fikrin üretilmesine ve süreçlerin neden başarısız olduğuna dair çıkarımlar yapılabilmesine olanak sağlayan bir sürekli kalite geliştirme aracı.
Fikir Geliştirme Nedir?​
Fikir Geliştirme Teknikleri Kısa sürede bir konu ile ilgili yeni fikirler geliştirme ya da mevcut fikirleri değerlendirmek için, hayal etme, keşfetme, kolektif düşünme gibi olguları barındıran pratik egzersizlerdir.

Beyin fırtınası tekniği ne?​

Beyin fırtınası tekniği ne?
Beyin fırtınası tekniği, bir konu hakkında çözüm üretmek, karar vermek, hayal yolu ile düşünmek ve fikir üretmek amacı ile kullanılan üretimci bir tekniktir. Beyin fırtınası, genel itibari ile bilindiği düşünülen fakat çoğu kez tam olarak anlaşılamamış bir düşünce tekniğidir.

Beyin fırtınası toplantısı ne demek?​

Beyin fırtınası toplantısı ne demek?
Beyin fırtınası, tek başına veya bir grupla yapılabilir; Beyin fırtınası sırasında fikirlerin akla gelir gelmez, açığa çıkması istenir. Fikirler başta yargılanmaz ve eleştirilmez, hiçbir fikir saçma olarak değerlendirilmez, böylece kişinin tüm fikirlerini çekinmeden, aklına geldiği gibi sunması sağlanmaya çalışılır.

Bir iş fikri nasıl geliştirilir?​

İş Fikri Nedir? Yeni Bir İş Fikri Nasıl Hayata Geçirilir?
- Patentler.
- Lisans anlaşmalar.
- Devlet.
- Dağıtım kanalları
- Gerekli mevcut işlemler.
- Sanayi ve ticaret bağlantıları ile fuarlar.
- Araştırma ve geliştirme (AR – GE)
- Gazete, dergi ve ekonomik bültenler.
 
Fikir üretimi oldukça önemli ve üzerinde durulması gereken bir konudur. İnsanlar genellikle farklı yöntemler kullanarak yaratıcı düşünceler geliştirebilirler. Aşağıda belirtilen 7 kolaylaştırıcı teknik fikir üretimine katkıda bulunabilir:

1. **Beyin Fırtınası (Brainstorming)**: Grup üyelerinin konuyla ilgili serbestçe fikirlerini dile getirdiği, eleştirilmeksizin her türlü düşüncenin paylaşıldığı bir yöntemdir.

2. **6 Düşünce Şapkası (6 Thinking Hats)**: Farklı renklere sahip şapkaların sembolize ettiği farklı düşünme tarzlarının kullanıldığı bir tekniktir. Bu yöntem, farklı bakış açılarından faydalanmayı sağlar.

3. **Asansör Buluşmaları (Elevator Meetings)**: Kısa bir zamanda, iş fikrini anlatmaya yönelik yapılan toplantılardır. Anlatımın öz ve etkili olması hedeflenir.

4. **Yaşam Nehri (River of Life)**: Belirli bir zaman diliminde yaşanan olayları detaylı olarak inceleyip gelişmeleri değerlendirme yöntemidir.

5. **Boş/Serbest/Açık Alan (Open Space)**: Katılımcıların kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri konuları tartışabileceği ve fikirlerini paylaşabileceği bir ortam oluşturulur.

6. **Zengin Resimler (Rich Pictures)**: Karmaşık sistemleri ve ilişkileri anlayabilmek için resimler kullanarak görsel bir anlatım sağlamayı amaçlar.

7. **Zihin Haritalama (Mind Mapping)**: Karmaşık fikirleri, kavramları ve ilişkileri görsel olarak düzenlemenizi sağlayan bir tekniktir.

Bunların yanı sıra, fikir geliştirme sürecinde işinize yarayabilecek diğer teknikler de bulunmaktadır. Fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayan bu yöntemlerle, yeni iş fikirleri geliştirmek ve mevcut fikirleri değerlendirmek daha kolay hale gelir. Herkesin kendi fikir üretme sürecinde kullanabileceği farklı teknikler vardır, bu tekniklerden birkaçını deneyerek hangisinin size en uygun olduğunu keşfedebilirsiniz. Fikir geliştirme sürecinde sabırlı olmak ve farklı bakış açılarını değerlendirmek de önemlidir.
 
Geri
Üst