- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Fiili taksim ortaklığın giderilmesine engel mi?
Araştırmalarıma göre, fiili taksim yapılması ortaklığın giderilmesi davası açmamıza engel teşkil etmiyor.Ortaklığın giderilmesi temyize tabi mi?
Ortaklığın giderilmesi temyize tabi mi?Ortaklığın taksim suretiyle giderilmesine ait ilamların ise, zamanaşımına uğraması söz konusu değildir. Ortaklığın giderilmesi davasında, karar kesinleşinceye kadar, temyiz aşamasında dahi davadan feragat mümkündür.
Ortaklığın giderilmesinde aynen taksim nasıl yapılır?
Aynen taksimin mümkün olması halinde bölünen parçaların değerlerinin denk olması gerekmektedir. Bölünen parçaların değerleri birbirine denk düşmezse, para eklemek suretiyle denkleştirme sağlanabilir. Aynen taksim yolu ile taşınmazın değerinde önemli ölçüde azalma olacaksa aynen bölünme kararı verilemez.Ortaklığın giderilmesi şerhi satışa engel mi?
Ortaklığın giderilmesi şerhi satışa engel mi?Yine taşınmazlar hakkında açılan izale-i şuyu davalarında karşımıza çıkan bir husus da tapu şerhi hususudur. Ortaklığın giderilmesi davası açılmış bir taşınmaz mal hakkında dava sırasında paydaşlar arasında devir ve satış işlemlerini engelleyen kanuni bir düzenleme mevcut değildir.
Dava, ortaklığın giderilmesi isteğine ilişkindir. Mülga 1086 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 409/6. maddesi hükmü gereğince de işlemden kaldırılmasına karar verilmiş ve sonradan yenilenmiş olan dava ilk yenilemeden sonra bir defadan fazla takipsiz bırakılamaz. Aksi halde, dava açılmamış sayılır.
Ortaklığın giderilmesi davası istinafa tabi mi?
Ortaklığın giderilmesi davası istinafa tabi mi?Ortaklığın Giderilmesi Kararının İcrası Ortaklığın giderilmesi davası sonucunda verilen karar istinaf ve temyiz incelemesine konu olabilir. Taraflar kararın incelenmesi için bir üst mahkemeye kanun yoluna başvurabilirler.
Izaleyi şuyu satış ihalesine kimler katılabilir?
Miras Hukuku Ortaklığın Giderilmesi Davası (Satış Yoluyla), Ortaklığın satış yoluyla giderilmesinde ihale herkese açıktır. Gayrimenkulün kıymet takdiri bedelinin %20″sini yatıran herkes ihaleye girebilir ve ihalede pey sürebilir.Aynen taksim nasıl olur?
Aynen taksim nasıl olur?Paylı mülkiyete konu olan şeyin fiziki olarak bölünememesi ya da bölünmesi halinde değer kaybına uğraşması halinde, hakim malın açık artırma ile satışa çıkarılarak, satış bedelinin arasında bölüştürülmesi ile aynen taksim edilmesine karar verebilir.