AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fiili hizmet nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fiili hizmet nasıl yapılır?​

Fiili hizmet süresi zammı, yararlanmaya hak kazanan sigortalılar için 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden sonra Kanunda belirtilen işyeri ve/veya işlerde geçen çalışma sürelerinin her 360 günü için; 60 gün eklenecekse (FHSZ kapsamında çalışılan gün sayısı x 60/360), 90 gün eklenecekse (FHSZ kapsamında çalışılan gün …

Fiili hizmet süresi Zammindan kimler yararlanabilir?​

Fiili Hizmet Süresi Zammından Kimler Yararlanabilir? 1) Kurşun üretilen galenit, serüzit, anglezit gibi cevherlerin çıkarılmasına ilişkin maden ocağı işlerinde çalışanlar. 3) Antimuan, kalay, bronz ve benzeri maddelerle yapılan kurşun alaşımı işlerinde çalışanlar.
Fiili hizmet günü nasıl hesaplanır?
Fiili Hizmet Süresi Zammı Neye Göre Hesaplanır?
- 60 prim günü eklenecekse, çalışanın gün sayısı 60 ile çarpılır ve 360’a bölünü
- 90 prim günü eklenecekse, çalışanın gün sayısı 90 ile çarpılır ve 360’a bölünü
- 180 prim günü eklenecekse, çalışanın gün sayısı 180 ile çarpılır ve 360’a bölünü
Yıpranma payı maaşa etki eder mi?
Dolayısıyla hak kazanılan yıpranma süresi fiili hizmet süresini artırmıyor, sigortalılık süresini artırıyor. Bu nedenle de hak kazandığınız itibari hizmet (yıpranma) süresi, emekli aylığınıza ve emekli ikramiyenize katkı sağlamaz.

Fiili hizmet bildirimi nasıl yapılır?​

ay içinde işe girişi ya da işten çıkışı olanlar için fiili hizmet süresi zammına tabi belge türleri ile bildirimi yapılacak azami gün sayısı, sigortalı adına o ay bildirilecek toplam prim ödeme gün sayısının 30’a bölünmesi ile çıkan sonucun 26 ile çarpılmasıyla bulunacaktır.

Emeklilikte Fhz ne demek?​

Fiili hizmet süresi zammı (FHZ) süreniz, yedek subay olarak askerlik yaptığınız Emekli Sandığına tabi hizmet sürenizin dörtte biri kadar olur. 1 yıl 1 ay yedek subaylık yaptığınıza göre, 3 ay 8 gün FHZ süreniz vardır. Bu süre hem hizmet sürenize eklenir hem de emeklilik yaşınızdan indirilir.
Fiili gün sayısı ne anlama gelir?
A- FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI NEDİR? Yaş indirimi uygulamasından faydalanabilmek için 18. Sırada çalışanlar hariç 10. Sırada bulunanların en az 1800 gün diğer sigortalılar için ise 3600 gün çalışma şartı aranmaktadır.
Yıpranma payı yaşı düşürür mü?
Yıpranma payı nasıl hesaplanır? Yıpranma payı ile ilgili 8 Eylül 1999 senesinden önce hizmette bulunmuş bir memurun yıpranma paylarının tümü emeklilik sürelerinden düşürülüyor. Bu tarihten önce çalışmaya başlamış memurların yıpranma payının yarısı da emeklilik yaşından düşürülmekte.

Yipranma payi yasi etkiler mi?​

Ayrıca emeklilik ikramiyesi var Yıpranma gün sayısı yapılan işe göre 5 ile 8 yıl arasında değişiyor. Işçi ve memurların yararlandıkları yıpranma sürelerinden üç yılı geçmemek üzere işçi ve memurun emekli olacağı yaş haddinden düşüyor.
 
Geri
Üst