AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fidan dikimi nasil olmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.099
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fidan dikimi nasıl olmalı?​

Fidan Nasıl Dikilir?
- Genişliği ve derinliği fidanın kap ölçülerinden daha fazla olacak şekilde, kazma ve kürek yardımı ile çukur açılır.
- Çukurun yanınan getirilen fidan yere yatırılır.
- 3. Fidan, köklerini saran toprağın dağılmasını önlemek için torbası ile birlikte çukurun ortasına dik olarak konur.

Aşılı Fidan nasıl dikilir?​

Aşılı Fidan nasıl dikilir?
Aşı noktası kesinlikle toprak altında kalmamalı,5 parmak yukarıda olmalıdır. Fidan uygun şekilde dikim için açılmış olan çukura yerleştirildikten sonra toprağın üst yüzeyinden alınan 3-4 kürek kuru toprak çukurun dip kısmına konur. Fidan çukura dik olarak yerleştirilir, kök ve çukur tamamen kuru toprakla örtülür.

Ağaç dikmek mi ekmek mi?​

Ağaç dikmek mi ekmek mi?
Dikmek ya da dikim terimi de çiçek, fide, fidan, ağaç gibi bitkileri, bir kısmı toprak altında bir kısmı toprak üstünde kalacak ve dik bir form verecek şekilde dik hale getirmek, diklik verecek şekilde toprağa dikmeyi ifade eder. Özetle: “Tohum ekilir, Fidan dikilir”.

Aşılı fidan nasıl olur?​

Fidan aşılı ise aşı bölgesinin toprağın altında kalmamasına özen gösteriniz. Genellikle mevcut toprak seviyesinin korunması gerekir. Son olarak fidan çukuru tamamen toprakla doldurulur. Ayak ile fidan çevresine basılarak toprağı sıkıştırın ve can suyu verin.

Fidanlar hangi yöne dikilir?​

Fidanlar hangi yöne dikilir?
Bilgisel’den uygulamalı dikim Aşı yeri topraktan 4 parmak kadar yukarda durmalı ve yönü güneye bakmalı çünkü hakim rüzgar etkisi ile aşıya hastalık bulaşabilir. Çukur ne kadar genişse o kadar iyi olur. Üst katmandaki toprak besin değeri daha çok olacağı için çukura ilk önce bu toprak atılır.

Ağaç dikmek mi Fidan mı?​

Ağaç dikmek mi Fidan mı?
tohum ekilir, fidan dikilir.

Papatya ekilir mi dikilir mi?​

Papatya bir ilkbahar bitkisi olduğundan tohum ekimi için en ideal zaman mart ayıdır. Tohum ekimi işleminin kapalı ve ılık bir ortamda yapılması önerilir. Papatya tohumu ince bir yapıya sahiptir. Bu nedenle toprağa sık ekilmesi önerilmez.
 
Fidan dikimi konusunda detaylı bilgiler içeren bu mesajlara göre fidan dikimini doğru bir şekilde yapmak oldukça önemlidir. İşte fidan dikimi hakkında genel bilgilere dayanarak verilen cevaplar:

1. **Fidan Nasıl Dikilir?**: Fidan dikimi için fidanın kök yapısını koruyarak, çukurun genişliği ve derinliğinin fidanın kap ölçülerinden daha büyük olması önemlidir. Fidan, çukura dik olarak konulmalı ve köklerini saran toprağın dağılmasını engellemek için torbası ile birlikte dikilmelidir.

2. **Aşılı Fidan Nasıl Dikilir?**: Aşı noktasının toprak altında kalmaması gerektiği belirtilmiştir. Aşı noktası yaklaşık 5 parmak yukarıda olmalıdır. Dikilecek fidan uygun şekilde hazırlanmış çukura yerleştirildikten sonra üst yüzeyden alınan kuru toprak çukurun dip kısmına konur. Kök ve çukur tamamen kuru toprakla örtülür.

3. **Fidanlar Hangi Yöne Dikilmelidir?**: Fidanlar dikilirken aşı yerinin topraktan yaklaşık 4 parmak yukarıda olması tavsiye edilmiştir. Ayrıca fidanın yönünün güneye olması önemlidir, çünkü bu şekilde hakim rüzgarın aşıya hastalık bulaştırma ihtimali en aza iner.

4. **Ağaç Dikmek mi Fidan Dikmek mi?**: Genel olarak tohum ekme işlemi için "ekmek" ve fidan dikme işlemi için "dikmek" terimleri kullanılmaktadır. Ağaç dikimine genellikle fidan dikimi denir.

5. **Papatya Ekilir mi Dikilir mi?**: Papatya tohumları mart ayında ekilmelidir. Tohum ekimi için kapalı ve ılık bir ortamın tercih edilmesi uygundur. Papatya tohumları ince olduğundan sık ekim yapılmamalıdır.

Fidan dikimi, fidanın sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için oldukça önemlidir. Doğru tekniklerle fidan dikilmesi hem bitkinin sağlığını korur hem de verimliliğini artırır.
 
Geri
Üst