AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fiber internet asimetrik mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Fiber internet asimetrik mi?​

indirme ve yükleme hızlarının doğru orantılı olarak artış gösterdiği bir internet türü. şöyle ki adsl bir asimetrik internetken fiber internet simetrik bir internet bağlantısıdır. adsl bağlantısında ki gibi 16 mbps dl 1 mbps dl ya da 8 mbps 0,5 mbps ul hızları yoktur.

ADSL bağlantısı simetrik midir?​

ADSL ve VDSL hizmetlerine bakış en büyük farkı, bağlantının fiber optik kablolar üzerinden yüksek bant genişliğinde simetrik olarak sağlanıyor olmasıdır. Fiber optik kablolar sayesinde, çok düşük gecikme oranları ve yüksek indirme ve yükleme hızlarına erişilir.
Asimetrik internet ne demek?
Asimetik Metro Ethernet İnternet, fiber altyapı üzerinden Ethernet protokolleri kullanılarak download hızı (indirmesi) 5 Mbit/sn, upload hızı (yüklemesi) ise 2 Mbit/sn olan asimetik bantgenişliği sunan paylaşımsız Metro Ethernet İnternet hizmetidir.

VDSL simetrik midir?​

VDSL, yüksek hızlı erişim için kullanıcıların gereksinimlerini karşılar. VDSL, düşük iletim gücü sağlar, bu nedenle daha az karışma olur. VDSL hem asimetrik hem de simetrik iletim sağlar. VDSL, ADSL’nin aksine 0.138 MHz ila 12 MHz arasındaki frekans bantlarında dijital sinyaller iletir.

Fiber internet nasıl olur?​

Fiber optik internet, bilgilerin elektrik yerine ışık şeklinde iletilmesine izin veren karmaşık bir teknolojidir. Daha uzak mesafelerde yüksek hızlı veri sağlamak için bir fiber optik kablo ağı kullanır. Fiber optik kablolar, veri iletmek için küçük cam fiberler kullanır.
Simetrik yükleme nedir?
Simetrik internet tarifesinde kullanıcıların karşıdan indirme yaptıkları veri hızı (download) ve karşıya yapılan data yükleme (download) birbirine eşittir. İnternet kafe, öğrenci yurdu, okul, eczane ve kullanıcı sayısının fazla olduğu iş yerlerinde çok tercih edilmektedir.

Pigtail nerelerde kullanılır?​

Fiber optik pigtailler genellikle ODF, fiber terminal kutusu, Fiber optik patch panel ve dağıtım kutusu gibi fiber optik yönetim ekipmanlarında kullanılır.

SM ST pigtail nedir?​

Pigtail ise patch cordun ortadan ikiye kesilmiş halidir. Pigtail ve patch cord aynı yöntemle üretilir ve bitmiş patch cord ikye bölünerek 2 adet pigtail oluşturulur. bunun nedeni ise, pigtailin tek başına ölçülme olasılığı yoktur.

Geri