Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım tavuk göğsü
300 gr mantar
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Barilla fettucine makarna ( yassı spagetti de kullanabilirsiniz)
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
400ml süt
Tuz
Karabiber
Kuru fesleğen
Nane

Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağı bir tavaya alınarak minik doğranmış sarımsaklar sotelenir.
Sonrasında dikey olarak doğradığımız mantarlar güzelce kavrulur.
Suyunu bıraktıktan sonra jülyen kestiğimiz tavuklar ve tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Bu evrede biraz karabiber atabilirsiniz.
Mantar ve tavuk pişerken bir yandan makarnayı haşlayalım.
Başka bir tencerede beşamel sosu hazırlayalım.
Beşamel sos için; evvel yağ eritilir, un eklenerek hafif kavrulur.
Sonrasında süt eklenerek karıştırarak pişirilir. Sıvı bir beşamel sos olmalı.
Sos piştiğinden baharatlar ve mantar sote eklenerek harmanlanır.
Haşlanmış makarna ile karıştırılır. 10dk dinlenip aromasını verdiğinde afiyetle yenilir.
Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst