Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fette nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
49.001
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Fette nasıl yapılır?​

Tavuk Fette Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavukları haşlayın ve didikleyin. üzerine tuz ve karabiber serpip karıştırın.
- Nohutu haşlayıp, süzün.
- Üzerine 1 diş sarımsak rendeleyip karabiber ve biraz tuz serpip karıştırın ve rengi donup kuruyana kadar kızartın.

Fettuş salatası nasıl yapılır?​

Fettuş Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lavaşı küçük üçgenler oluşturacak şekilde doğrayın ve sıvıyağda kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
- Çeri domatesleri 4 parçaya bölün.
- Soğanı piyazlık doğrayın.
- Nar ekşisi, sumak ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını biraz tuz ekleyerek karıştırın.

Musabbaha nasıl yapılır?​

Musabbaha nasıl yapılır?
sarimsagi tuz ile dövün ve yogurt ile karistirin. önce tahini, ardindan limon suyunu, en son da kimyon ve diger baharatlari ekleyin. nohutlari haslayin. sicak sudan birkac kasik yogurt karisimina katip sulandirin. bunu azar azar kaynayan suya dökün ve sürekli karistirin. son olarak maydonozlari unutmayin.

Fette nerenin yemeği?​

Fette nerenin yemeği?
Aslında bir Arap yemeği olan fette bu sefer de bizim ramazan soframızı güzelleştirmeye geliyor. Yapımı oldukça pratik olan bu nefis yemeği çok seveceksiniz. Tarifin videosunu sizin için şuraya bırakıyoruz. Afiyetler olsun!

Fettah mezesi nedir?​

Lavaşı küçük üçgenler oluşturacak şekilde doğrayınız ve sıvıyağda kızartınız. Sarımsakları eziniz ve tahin, yoğurtla karıştırınız. Nohuttan bir miktar ayırınız ve kalan nohutları yoğurtlu karışıma ekleyerek karıştırınız. Kızarttığınız lavaşları servis tabağına alınız.

Fettuş yemeği nasıl olur?​

Sarımsaklı yoğurt ve nohutun enfes uyumuyla. Fettuş salatası evde kalan fazla lavaşlarınızla ve mevsimlik sebzelerle kolaylıkla hazırlanıyor. Lezzetinin sırrı, sumaklı ve nar ekşili sosunda saklı….Salata Sosu İçin:
- 1/2adetlimonun suyu.
- 1/2çay bardağızeytinyağı
- 1yemek kaşığınar ekşisi.
- 1tatlı kaşığısumak.
- 1/2çay kaşığıtuz.
 
Fette, Orta Doğu mutfağına ait bir tarif olup çeşitli versiyonları bulunmaktadır. Genellikle nohut, yoğurt, kızarmış lavaş ve baharatlar gibi malzemelerle yapılan lezzetli bir yemektir. Tariflerde genellikle kızartılmış lavaş veya lavaş cipsi kullanılarak sunulmaktadır. İşte verdiğiniz tariflere göre fette, tavuklu, fettuş salatası ve musabbaha şeklinde farklı versiyonları olabilir. Her bir tarif kendi içerisinde kendine özgü malzemelerle hazırlanmaktadır.

Tavuk Fette Tarifi:
- Tavukları haşlayıp didikledikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırıyoruz.
- Ayrı bir tarafta nohutu haşlayıp, sarımsak, tuz ve baharatlarla kızartıyoruz.
- Nohutlu karışımı tavukla birleştirip servis edebiliriz.

Fettuş Salatası Tarifi:
- Kızartılmış lavaş cipsiyle, cherry domates, soğan, nar ekşisi ve zeytinyağı sosunu birleştirip salatayı hazırlıyoruz.

Musabbaha Tarifi:
- Sarımsak, yoğurt, tahin, limon suyu, baharatlar ve nohutla yapılıp, yoğurt sosuyla servis edilir.

Fette yemeği Arap mutfağına ait olsa da farklı lezzetlerle ve sunumlarla herkesin damak zevkine hitap edebilir. Ayrıca Fettah mezesinde de lavaş, sarımsaklı yoğurt, tahin ve nohutun bir araya geldiğini görüyoruz. Fettuş yemeği ise sarımsaklı yoğurt, nohut, sumak ve nar ekşisi ile hazırlanan bir salatadır.

Fette, fettuş ve musabbaha gibi tarifleri denemek isterseniz, tariflerdeki adımları dikkatlice izleyerek lezzetli ve doyurucu yemekler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst