AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fetal donemde ilaca maruz kalinmasi organlarin fonksiyon bozukluguna neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Fetal dönemde ilaca maruz kalınması organların fonksiyon bozukluğuna neden olur?​

Fetal dönem: Organogenezden sonra gelen ve doğuma kadar olan dönemdir. Bu dönemde ilaca maruz kalınması organların büyümesinde ve fonksiyonlarında bozukluk yapabilir, fetüsün büyüme ve gelişimini etkileyebilir30.

Hamilelik dönemini etkileyen çevresel faktörler nelerdir?​

Doğum öncesi düşük kilo. Yetersiz bakım. İlaç bağımlılığı, sigara ve alkol….Gebelikte Bebek Gelişimini Etkileyen Faktörler
Gebelikte B grubu ilaç ne demek?
B Kategorisi: Hayvanlarda yapılan çalışmalarda hayvan fetusları üzerinde zararlı ve olumsuz bir etki saptanmamıştır, ancak insanlarda yapılan çalışmalar mevcut değildir. Ya da: Hayvanlarda yapılan çalışmalarda olumsuz etkiler saptanmış, ancak insanlarda yapılan çalışmalarda bu olumsuzluklar doğrulanmamıştır.

Fetal dönem ne demek?​

Fetus, üçüncü gebelik ayı başından doğuma kadarki devre içinde ana rahmindeki canlıya verilen addır. İlk sekiz haftanın bitimiyle, 9.-40. haftalar arasını kapsayan fetal dönem başlar. Fetal dönemde, embriyonal dönemde oluşan organ sistemleri gelişir. Rahminizdeki embriyo, büyük bir süratle büyüyor.

Hamilelikte A grubu ilaçlar nelerdir?​

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (Food and Drug Administration, FDA) kuruluşunun, gebelikte ilaçlar için belirlediği bir sınıflama mevcuttur. Buna göre, A grubu ilaçlar, gebelikte en az zararlı gözüken, insan bebeğinde herhangi bir zarara yol açtığı bildirilmemiş ilaçlardır.
A grubu reçete ne demek?
A grubu reçeteler; Yurt dışı sigortalılarına ait (ülke bazında ayrı ayrı olmak üzere) İş kazası, meslek hastalığı, trafik kazası ve adli vaka reçeteleri. Yatan hasta reçeteleri ve ilaç kullanım raporu ile temin edilen ilaç/ilaçları içeren reçeteler.
Doğumsal anomali nedir? Anne karnında fetusun gelişim sürecinde kalıtımsal hastalık, anne rahminde şekil bozukluğu, radyasyona maruz kalma gibi nedenlerle bebeğin yapısında/fiziki görüntüsünde meydana gelen sorunlardır.
Malformasyon, bir dokunun ya da organın konjenital biçim bozukluğudur. Deformasyon, bir dokunun ya da organın edinsel kökenli anatomik biçim bozukluklarını niteler. Hipoplazi (hypoplasia), bir dokunun ya da organın konjenital olarak küçük kalmasıdır.
Anomali gebelik neden olur?
Anne adayının hastalıkları Bunlar arasında en önemlileri anne adayında şeker hastalığı ve epilepsi (sara) hastalığıdır. Anne adayının kullandığı ilaçlar, alkol ve diğer alışkanlıkları, gebelikte maruz kalınan radyasyon da anomali oluşumuna katkıda bulunabilir.
 
Geri
Üst